Коньяк Вірменії Арарат 3*, 40%, 0.5 л [4850001001904]
- Виробник: АрАрАт
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Коньячне виробництво у Вірменії було започатковано в 1887 році купцем першої гільдії Нерсессом Таїряном на побудованому ним першому в Єревані винно-горілчаному заводі. Викурювання спирту відбувалося за класичною французькою технологією — саме єреванський завод першим був обладнаний двома перегінними апаратами шарантського типу та мав відповідні приміщення для витримки коньячних спиртів у спеціальних умовах, у той час як інші коньячні заводи Вірменії фактично були кустарним виробництвом.
У 1899 році завод перейшов у власність знаменитого в Росії товариства "Н. Л. Шустов і сини" і його коньяки почали доставляти до двору Його Імператорської Величності Миколи II. На міжнародних виставках вірменські коньяки стали здобувати Гран-Прі та золоті медалі.
Під час націоналізації всіх винно-коньячних заводів у 1920 році першим у власність держави переходить саме єреванський завод. У 1953 році коньячний завод переводять до нової монументальної будівлі — гордості Вірменії та перейменовують на «Єреванський Коньячний Завод». На цьому чудовому підприємстві, обладнаному новітнім устаткуванням, і до цього дня виробляють знамениті вірменські Бренді Арарат.
У 1998 році "Єреванський Коньячний Завод" увійшов до складу французької групи "Перно Рікар". Фахівці "Перно Рікар" не тільки ретельно зберегли історичні традиції виробництва Бренді Арарат, а й забезпечили нові високі стандарти якості для цього легендарного напою.
Характеристики | |
Виробник | АрАрАт |
Країна | Вірменія |
Класифікація | 330 х 70 х 70 мм |
Сорт винограду | Бананц <br /> Воскеат <br /> Гаран Дмак <br /> Чилар <br /> Мсхалі <br /> Кангун |
Витримка | 3 роки |
Колір | Бурштиновий з золотистим відливом |
Об `єм | 0.5 л |
Міцність | 40% |
Медалі | 20 вересня 2010 року вірменський коньяк «Арарат» був удостоєний срібної призу EACA Euro Effies |
Розмірки | 80 x 80 x 255 мм |
Вага | 0.892 кг |
Категорія | Коньяк |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | |
Смак | |
Гастрономічна поєднуваність | |
Температура подачі | 20 ° C |