PRO ВИНО

Каталог товарів
Клієнту
Мова:
38 (050) 449 60 49
Телефони
Графік роботи
  • Обробка замовлень:
  • Будні: з 10:00 до 18:30
  • Субота, Неділя: з 10:00 до 16:00
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Кава (Cava)

Сортування:
0
818.00 грн.
589.00 грн.
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Класифікація: DO
Об `єм: 750 мл
0
419.00 грн.
359.00 грн.
Колір: Рожеве
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 12%
Класифікація: DO
Об `єм: 750 мл
Колір: Біле
Вміст цукру: Напівсухе
Міцність: 11.5%
Класифікація: DO
Об `єм: 750 мл
0
499.00 грн.
399.00 грн.
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Класифікація: DO
Об `єм: 750 мл
Колір: Рожеве
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 12%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
0
589.00 грн.
499.00 грн.
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
0
549.00 грн.
481.00 грн.
Колір: Біле
Вміст цукру: Напівсолодке
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
0
419.00 грн.
379.00 грн.
Колір: Рожеве
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
0
419.00 грн.
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
Колір: Біле
Вміст цукру: Сухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 200 мл
Країна: Іспанія
Колір: Біле
Вміст цукру: Напівсухе
Міцність: 11.5%
Об `єм: 750 мл
Країна: Іспанія
Кава (Cava)

Кава (Cava) - це найпопулярніше ігристе вино в Іспанії. Вироблена на виноградниках Каталонії на північному сході Іспанії, кава є чимось подібним до італійського просекко або більш доступною версією французького шампанського. При виробництві кави використовується приблизно той самий процес виноробства, що і при виробництві французького аналога (так званий традиційний метод). Традиційний метод виробництва ігристого вина та шампанського вимагає вторинного бродіння (коли дріжджі перетворюють виноградні цукру на спирт), в результаті якого утворюється CO2, який і є тими приємними бульбашками, які ми бачимо в нашому келиху. Після цього кава витримується у льохах досить довгий час, протягом якого процес автолізу створює характерні пікантні аромати вина.

Існує чотири види кофе, залежно від тривалості періоду витримки. Стандартний кофе (cava) витримується мінімум дев'ять місяців, а Cava Reserva - 15 місяців і більше. Щоб отримати звання Cava Gran Reserva, вино має витримуватись не менше 30 місяців. Нарешті марочні вина, витримані 36 місяців і більше, одержують позначення Cava de Paraje Calificado.

Ігристі вина Cava випускаються як білі, і рожеві. Виробники здебільшого купажують сорти винограду Макабео (Macabeo), Парельяда (Parellada) та Шарелло (Xarel·lo) традиційним методом, але іноді в рецепти додають трохи Шардоне (Chardonnay), Піно Нуар (Pinot Noir), Гарнача (Garnacha) та Монастріль ( Monastrell).

СМАКОВИЙ ПРОФІЛЬ

Як і шампанське і багато інших ігристі вина, кава має нотки хліба і горіхів. Вона відрізняється від інших популярних вин, таких як просеко, в яких переважає фруктовий смак, а основними ароматами є яблука, жимолість та персик. Це іспанське біле вино випускається з різним рівнем цукру - від extra brut (дуже сухе) до dulce (досить солодке). Різні сорти винограду створюють різні смакові ноти від фруктових до цитрусових.

Ви можете зустріти пляшки кави з написом "Brut Nature". Це означає, що у пляшку не доданий цукор – це вино кава у чистому вигляді.

ЩО МОЖНА ПОДАТИ ДО КАВА?

Крім того, що вона святкова, кофе напрочуд підходить для їжі. Спробуйте іспанське альтер его шампанського з тортильями, тапас з оливками та сиром, паельєю, різотто або картоплею фрі. Практично будь-яка смажена їжа смачна з цим ігристим вином. Витримані версії добре поєднуються з фуа-гра та витриманими сирами, такими як пармезан, азіаго чи манчего.

На щастя, вам не потрібно їхати в Каталонію, щоб скуштувати ігристе вино кава. Купити каву можна в інтернет магазині PROВИНО з доставкою по Києву чи Україні або забрати самовозом з одного з магазинів нашої мережі.

Розгорнути