Вино Італії Marco De Bartoli Sole e Vento, 11.5%, Біл, Сух, 0.75 л [2113680136803] - купити в інтернет-магазині PROВИНО

Вино Італії Marco De Bartoli Sole e Vento, 11.5%, Біле, Сухе, 0.75 л [2113680136803]

  • Немає в наявності
440 грн
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.
Якісні продовольчі товари обміну і поверненню не підлягають. Продавець гарантує упаковку замовленого товару, яка забезпечить цілісність і збереження його товарного вигляду.
"Sole e Vento" — біле сухе вино з купажу винограду сортів Зібіббо і Грилло, вирощуваного на острові Сицилія в районі Марсали. Урожай Зібіббо збирають на другому тижні вересня, а Грилло — на початку вересня. Після видалення гребенів і м'якого пресування здійснюється холодна мацерація впродовж доби. Потім сік фільтрується 48 годин і бродить у 500-літрових чанах за контрольованої температури. Витримка вина впродовж 7 місяців проходить у ємностях із неіржавкої сталі. Господарство Марко де Бартолі робить найкращі вина особливих сортів. Це знаменита сицилійська марсала та мускати з острова Пантеллерія. Уперше справжня марсала з'явилася в 1770 році, коли англійський купець Джон Вудхаус купив на Сицилії велику партію вина, зробленого за системою "солера" й додав до нього спирт для збереження. У результаті вийшло нове, дуже ароматне кріплене вино — марсала. Із середини минулого століття репутація марсали сильно погіршилася. Фактично це був коктейль із суміші вина, кави та крему. Такі вина називалися Marsala Speciale, а з 1969 до 1984 року навіть мали статус DOC. Але ці правила були переглянуті, і використовувати назву «марсала» у винах Speciale було заборонено. За новими правилами марсала мала кріпитися тільки за допомогою додавання виноградного спирту до вина з перестиглих ягід винограду пізнього збирання.
 
Марко де Бартолі після навчання на енолога в Марсалі пропрацював п'ять років на фірму Pellegrino — великого виробника марсали. Після цього він працював ще чотири роки в Mirabella, удосконалюючи свої знання. У 1978 році Марко повернувся в господарство Baglio Samperi, що належить його родині. Тут він розробив свій спосіб виробництва марсали, але його вино не підходило під правила DOC. Тому він назвав його Vecchio Samperi, за ім'ям сімейного господарства Contrada Samperi. Але вино продавалося як марсала, хоча й не дуже успішно. Тоді в 1985 році Марко де Бартолі створив нове вино Vigna La Miccia. Це була м'якша й елегантніша версія марсали. З 1987 року випускається і традиційна марсала — Marsala Superiore Samperi Riserva. Ще один напрямок діяльності Марко де Бартолі — виробництво вин у місцевості Буккурам на острові Панталлерія. Тут із давніх часів культивують виноград сорту Зібіббо (Мускат Александрійський). З цього винограду тут створюються солодкі вина й унікальне біле вино "Pietranera".
 
 
Характеристики
Країна Італія
Вміст цукру Сухе
Колір Біле
Категорія Тихе
Дегустаційні замітки
Аромат
Смак
Гастрономічна поєднуваність

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре
Рекомендовані товари