Ігристе вино
Уточнити Пошук
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Сорт винограду: Відібрані місцеві білі сорти винограду
- Вміст цукру: Екстра-драй
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Солом'яно-жовтий зі світло-зеленими відтінками.
- Аромат: Інтенсивний, приємний, з тонкою елегантністю і фруктовими нотами.
- Смак: Чистий, збалансований і стійкий смак, з приємним балансом солодощі та кислотності.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить як аперитив, добре поєднується з легкими закусками, різотто і білим м'ясом.
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Alba Luna
- Країна: Італія
- Регіон: Тревізо
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Екстра-драй
- Колір (опис): Колір солом'яно-жовтий зі світло-зеленими відтінками.
- Аромат: Інтенсивний аромат цукатів, зелених яблук і груші, легкими цитрусовими нотами.
- Смак: Чистий, ароматний, зі свіжою хрусткою кислотністю, але дуже ніжний, завдяки невеликій кількості природного залишкового цукру.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить як аперитив або для супроводу рибних страв, свіжих фруктів, випічки.
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера 90%, Піно Неро 10%
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Рожеве
- Колір (опис): Ніжно-рожевий з легким перляжем
- Аромат: Квітковий, з нотами вишні та лісових ягід
- Смак: Збалансований, хрусткий. Післясмак стійкий, освіжаючий
- Гастрономічна поєднуваність: Рибні страви, морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив
- Температура подачі: 10-12℃
- Виробник: Casa Vinicola Costanza Srl
- Країна: Італія
- Сорт винограду: Суміш білих сортів винограду Апулії, Венето і Емілії
- Витримка: Немає
- Рік (вінтаж): 2018
- Вміст цукру: Солодке
- Колір (опис): Яскравий рожевий
- Аромат: Свіжий, з нотками апельсина і грейпфрута
- Смак: Повнотіле, м'яке і збалансоване вино, тривалий і приємний післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Добре поєднується з десертами і легкими закусками.
- Температура подачі: 8-10 ° С
- Виробник: Masia Bach
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія, Кава
- Сорт винограду: Макабео, Шарелло, Парельяда
- Вміст цукру: Напівсухе
- Колір: Біле
- Колір (опис): Блідий, солом'яно-жовтий. Дрібні бульбашки добре інтегровані в вино.
- Аромат: Спочатку відчуваються аромати яблука, цитрусових і мигдалю, які поступово змішуються з ароматами меду і підсмажених тостів.
- Смак: Дрібні бульбашки і добре збалансована кислотність.
- Гастрономічна поєднуваність: Вино підходить як аперитив, відмінно поєднується з десертами.
- Температура подачі: 6 - 8 ° C. При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера, Піно Неро, Шардоне
- Колір: Рожеве
- Міцність: 11%
- Колір (опис): Коралово-рожевий зі стійким перляжем та дрібними бульбашками
- Аромат: Білі квіти, відтінки яблука та груші, а також червоних ягід, полуниці
- Смак: Збалансований, з легкою кислотністю. Післясмак тривалий, кремовий
- Гастрономічна поєднуваність: Холодні закуски, риба, біле м’ясо, свіжі сири, піца
- Температура подачі: 10-12ºC
- Країна: Італія
- Регіон: Тревенеціе
- Класифікація: IGT
- Сорт винограду: Ріболла Джалла
- Колір: Біле
- Міцність: 12%
- Колір (опис): Солом’яно-жовтий з зеленуватими відблисками. Стійкий перляж.
- Аромат: Виразні ноти стиглого яблука
- Смак: Сухий, повнотілий, освіжаючий
- Гастрономічна поєднуваність: Морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 8-10ºC
- Виробник: Casa Giacondi
- Країна: Італія
- Регіон: Венето (Veneto)
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Екстра-драй
- Аромат: Аромати нуги, морської піни і персика
- Смак: Смак сухуватий з приємною шипучість, деревними фруктами, цитрусовими нотами та легкої солоністю
- Гастрономічна поєднуваність: Легкі закуски, морепродукти, а також ідеально доповнить традиційні італійські страви
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Wineforces S.A.R.L.
- Країна: Італія
- Регіон: Тревізо
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Яскравий, солом'яно-жовтий, з зеленими відтінками.
- Аромат: Ноти квітів та білих фруктів
- Смак: Свіжий, гармонічний, тони фруктів. Післясмак сухий
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний аперитив. Відмінно доповнить біло м'ясо, рибу.
- Температура подачі: 8-10°С
- Країна: Італія
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Аромат: Ніжний аромат зеленого яблука, груші та дині
- Смак: Освіжне на смак, з елегантним букетом фруктів в ароматі, келих цього Просеко буде прекрасним аперитивом як для галасливої вечірки, так і для романтичного побачення
- Гастрономічна поєднуваність: Легкі закуски, салати, середземноморська кухня
- Температура подачі: 6-8 ºC
- Країна: Франція
- Регіон: Шампань (Champagne)
- Сорт винограду: Піно Нуар, Шардоне
- Витримка: 3 роки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Аромат: Аромат шампанського виражений тонами фруктів і хліба, до яких поступово приєднуються ноти персика, білих квітів і ванілі
- Смак: Смак шампанського свіжий, живий, з відтінками свіжих фруктів і меду, прекрасно збалансований. Післясмак делікатне, середньої довжини
- Гастрономічна поєднуваність: Чудовий аперитив, прекрасний зі стравами з морепродуктів, молодої баранини, трюфелями.
- Температура подачі: 10-12 ° С
- Країна: Франція
- Регіон: Бордо
- Класифікація: AOC
- Сорт винограду: 50% Каберне, 30% Семільйон, 20% Мускадель
- Вміст цукру: Сухое
- Колір: Біле
- Колір (опис): Золотистий зі сріблястими відблисками
- Аромат: Відтінки акацієвого цвіту, цитрусових, прянощів та підсмажених ноток
- Смак: Збалансований, фруктовий. Тривалий післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Закуски, морепродукти, равлики по-бургундськи, козячий сир. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 5-8ºC
- Країна: Франція
- Регіон: Бордо
- Класифікація: AOC
- Сорт винограду: Каберне Фран, Мерло
- Вміст цукру: Сухое
- Колір: Рожеве
- Колір (опис): Світло-смородиновий
- Аромат: Приємне поєднання тонів чорної смородини та цукатів.
- Смак: Свіжий, фруктовий. Тривалий післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Закуски, морепродукти та рибні страви. Ідеальний аперитив
- Температура подачі: 5-8ºC
- Виробник: Masia Bach
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Шардоне, Макабео, Пареллада, Ксарелло
- Рік (вінтаж): Не винтажное
- Колір (опис): Блідий солом'яно-жовтий.
- Аромат: Основні аромати, типові для використовуваних сортів (яблуко, цитрусові, цвіт мигдалю), доповнені ароматами витримки, такими як мед, підсмажений хліб тощо.
- Смак: Добре збалансоване вино з освіжаючим фруктовим смаком. Післясмак радує приємним балансом сухості і кислотності.
- Гастрономічна поєднуваність: Вино ідеально як аперитив. Відмінно доповнить легкі закуски.
- Температура подачі: Рекомендується подавати охолодженим (між 6-8 ° C). При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Країна: Франція
- Класифікація: AOC
- Витримка: Витримане
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Насичений рожевий. Прекрасний перляж
- Об `єм: 0.75 л
- Аромат: Відкритий, ноти вишні та полуниці.
- Смак: Маслянистий, приємна освіжаюча кислотність
- Гастрономічна поєднуваність: Полуничний тарт, свіжі фрукти. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 8-10 ºC
- Країна: Німеччина
- Сорт винограду: Піно Нуар (Піно Неро)
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.75 л
- Аромат: У свіжому та приємному ароматі вина домінують цитрусові відтінки
- Смак: Елегантний, гладкий, вершковий смак вина наповнений освіжними фруктовими відтінками та завершується чудовим затяжним посмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Чудове як аперитив, в поєднанні з морепродуктами, закусками, салатами
- Температура подачі: 9 - 10 °С
- Країна: Німеччина
- Сорт винограду: Піно Нуар (Піно Неро)
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.75 л
- Аромат: У свіжому та приємному ароматі вина домінують цитрусові відтінки
- Смак: Елегантний, гладкий, вершковий смак вина наповнений освіжними фруктовими відтінками та завершується чудовим затяжним посмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Чудове як аперитив, в поєднанні з морепродуктами, закусками, салатами
- Температура подачі: 9 - 10 °С
Ігристе вино
Ігристе вино – це якісний напій із елітних сортів винограду, який додатково насичується вуглекислим газом. Завдяки цьому він стає шипучим. Вуглекислий газ одержують природним шляхом – це процес природного бродіння ягід винограду. Його надлишок самостійно вивільняється після відкриття пляшки. Бульбашки гарно грають на стінках келиха при подачі.
Методика шампанізації ігристого вина
Щоб отримати якісний напій використовують дві основні методики під час виробництва. Можна виділити такі:
Традиційний метод шампанізації. Це процес вторинного бродіння у пляшці. За такою технологією виготовляють шампанське у Франції.
Процес вторинної ферментації. Виділення вуглекислого газу виконується безпосередньо після розливу напою у пляшки. Надлишок бульбашок видаляють за допомогою процедури дегіржажу, щоб прибрати дріжджовий осад. При цьому відбувається збереження тиску 6 атмосфер.
Одним із найкращих ігристих вин Іспанії є напій Cava. Він виходить структурним, має багату смако-ароматичну палітру. Хороше ігристе вино Італії – Franciacorta.
Декілька порад щодо вибору
Існує кілька порад та рекомендацій, щоб вибрати фруктове ігристе вино з багатим смаком. Потрібно враховувати кілька важливих факторів:
методика виробництва;
регіон дозрівання;
сорт винограду;
кількість залишкового цукру (цей показник визначає ступінь насолоди та смакові якості алкогольного напою).
Рожеве шампанське Брют містить мінімальну кількість цукру у своєму складі. Цей напій має сухий смак. Якщо на пляшці є маркування dry, sec, seco, extra dry, demi-sec, то ігристе вино матиме певний рівень солодощі.
Різновиди
Найбільш класичним прикладом ігристого вина є шампанське (французькою Champagne). Згідно з правилами Світової організації торгівлі, назва зарезервована завдяки напою з регіону Шампань, який знаходиться у Франції. Він характерний високий рівень насиченості вуглекислотою, інтенсивність смакових якостей. Для звичайних ігристих вин використовується показник тиску 3 атм.
Серед великого та різноманітного вибору можна знайти біле ігристе вино або рожеве ігристе вино. Щоб зробити покупку, необхідно враховувати сорт винограду та регіон його зростання. Гарний приклад червоного ігристого вина – Ламбруско чи Бракетто. В Австралії традиційним напоєм із темних сортів винограду є Шираз. В Італії найбільшою популярністю користується Prosecco, а у Франції – Cremant.
Гастрономічна сполучність ігристого вина
Важливо не тільки вміти правильно вибирати ігристий напій, а й враховувати його гастрономічну сполучність. Екстра-брют відмінно підходить під м'ясні або сирні закуски, салат олів'є. Такий напій добре поєднується із стравами новорічного столу.
Ігристе вино Чилі або Асті підходить як діжестив. Напій подають із фруктами, десертами.
Замовити якісне ігристе вино
В інтернет-магазині представлений широкий вибір різноманітних ігристих вин від всесвітньо відомих виробників. З повним асортиментом можна ознайомитись у каталозі, який для зручності має розділи. Покупцям доступна доставка у будь-яке місто. Якщо вам потрібна допомога у виборі, необхідно звернутися до менеджера за консультацією. Він врахує всі переваги та вимоги покупців.
Приємних покупок!