Ігристе вино
Уточнити Пошук
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Сорт винограду: Відібрані місцеві білі сорти винограду
- Вміст цукру: Екстра-драй
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Біле зі світло-зеленими відтінками.
- Аромат: Інтенсивний, приємний, з тонкою елегантністю і фруктовими нотами.
- Смак: Чистий, збалансований і стійкий смак, з приємним балансом солодощі та кислотності.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить як аперитив, добре поєднується з легкими закусками, різотто і білим м'ясом.
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Alba Luna
- Країна: Італія
- Регіон: Тревізо
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Екстра-драй
- Колір (опис): Колір солом'яно-жовтий зі світло-зеленими відтінками.
- Аромат: Інтенсивний аромат цукатів, зелених яблук і груші, легкими цитрусовими нотами.
- Смак: Чистий, ароматний, зі свіжою хрусткою кислотністю, але дуже ніжний, завдяки невеликій кількості природного залишкового цукру.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить як аперитив або для супроводу рибних страв, свіжих фруктів, випічки.
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Макабео, Парельяда, Ксарельо
- Витримка: 9 місяців в пляшці
- Колір (опис): Блідий солом'яно-жовтий
- Аромат: Інтенсивний фруктовий аромат, з відтінками яблук, меду, тостів і цвітіння мигдалю, цитрусовими і квітковими нюансами.
- Смак: М'який смак з дуже збалансованою кислотністю, виразним перляжем і довгим післясмаком.
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний аперитив, також добре себе почуває в парі з легкими м'ясними закусками, копченостями, смаженою рибою і морепродуктами.
- Температура подачі: 6-8°C
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Макабео, Парельяда, Ксарельо
- Витримка: 9 місяців в пляшці
- Колір (опис): Блідий солом'яно-жовтий
- Аромат: Інтенсивний фруктовий аромат, з відтінками яблук, меду, тостів і цвітіння мигдалю, цитрусовими і квітковими нюансами.
- Смак: М'який смак з дуже збалансованою кислотністю, виразним перляжем і довгим післясмаком.
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний аперитив, також добре себе почуває в парі з легкими м'ясними закусками, копченостями, смаженою рибою і морепродуктами.
- Температура подачі: 6-8°C
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера 90%, Піно Неро 10%
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Рожеве
- Колір (опис): Ніжно-рожевий з легким перляжем
- Аромат: Квітковий, з нотами вишні та лісових ягід
- Смак: Збалансований, хрусткий. Післясмак стійкий, освіжаючий
- Гастрономічна поєднуваність: Рибні страви, морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив
- Температура подачі: 10-12℃
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Сорт винограду: Глера
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Біле
- Колір (опис): Біле
- Аромат: Зелене яблуко, груша та ноти цитрусових
- Смак: Збалансований, із легкою кислотністю. Післясмак тривалий, кремовий.
- Гастрономічна поєднуваність: Підходить до молюсків та морепродуктів. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 6-10 градусів
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Сорт винограду: Москато
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Солодке
- Колір: Біле
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Відтінки екзотичних фруктів, цедри апельсина, персика та абрикоса.
- Смак: Солодкуватий з пікантними нотками
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить до випічки та шоколаду.
- Температура подачі: 6-8ºC
- Виробник: Casa Vinicola Costanza Srl
- Країна: Італія
- Сорт винограду: Суміш білих сортів винограду Апулії, Венето і Емілії
- Витримка: Немає
- Рік (вінтаж): 2018
- Вміст цукру: Солодке
- Колір (опис): Яскравий рожевий
- Аромат: Свіжий, з нотками апельсина і грейпфрута
- Смак: Повнотіле, м'яке і збалансоване вино, тривалий і приємний післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Добре поєднується з десертами і легкими закусками.
- Температура подачі: 8-10 ° С
- Країна: Італія
- Регіон: П'ємонт
- Сорт винограду: Кортезе
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Аромат: Розвинений, збалансований
- Смак: Свіжий, гармонійний, без сторонніх присмаків
- Гастрономічна поєднуваність: Вино ідеально підійде як аперитив. Також можна подати до морепродуктів
- Температура подачі: 10-12 ºC
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Монастрель, Гренаш, Піно Нуар (Піно Неро)
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Блідий рожевий середньої і високої інтенсивності. Інтенсивний потік бульбашок, які утворюють легку пінку на поверхні.
- Аромат: Приємні аромати полуниці та вишні з легкими дріжджовими нотками. Ці аромати супроводжують складними ароматами від старіння (сухофрукти, горіхи та родзинки).
- Смак: Чистий, м'який, збалансований, з фруктово-ягідним профілем, пікантною кислинкою та сухим, чарівним післясмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Вино стане прекрасним аперитивом і відмінно підійде до закусок.
- Температура подачі: Рекомендується подавати охолодженим (6-8 ° C). При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Макабео, Шарелло, Парельяда
- Вміст цукру: Напівсухе
- Колір (опис): Блідий, солом'яно-жовтий. Дрібні бульбашки добре інтегровані в вино.
- Аромат: Спочатку відчуваються аромати яблука, цитрусових і мигдалю, які поступово змішуються з ароматами меду і підсмажених тостів.
- Смак: Дрібні бульбашки і добре збалансована кислотність.
- Гастрономічна поєднуваність: Вино підходить як аперитив, відмінно поєднується з десертами.
- Температура подачі: 6 - 8 ° C. При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Країна: Італія
- Сорт винограду: Гарганега
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.75 л
- Аромат: Яскравий і запашний аромат з легким фоном, що складається з весняних трав
- Смак: Свіжі нотки кислих ягід і фруктових плодів
- Гастрономічна поєднуваність: Подавати як аперитив, добре поєднується з морепродуктами, закусками та молодими сирами
- Температура подачі: +10-12°C
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Сухе
- Колір: Біле
- Колір (опис): Солом’яно-жовтий.
- Аромат: Ноти акації, груші та зеленого яблука.
- Смак: Збалансований, з мінеральним післясмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Рибні страви, морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив
- Температура подачі: 8-10℃
- Країна: Франція
- Класифікація: AOC
- Сорт винограду: 60% Піно Блан та Піно Осерруа, 20% Шардоне, 10% Піно Грі, 10% Піно Нуар
- Витримка: Витримане
- Вміст цукру: Сухе
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Жовтий з зеленими відблисками
- Аромат: Складний, відкритий, ноти білих квітів та свіжовипеченої бріоші.
- Смак: Свіжий, м’яка вершкова текстура, приємна освіжаюча кислотність
- Гастрономічна поєднуваність: Закуски, морепродукти, рибні страви. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 8-10 ºC
- Країна: Італія
- Регіон: П'ємонт
- Класифікація: DOCG
- Сорт винограду: Москато б'янко
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Солодке
- Аромат: Свіжий аромат вина наповнений тонкими відтінками білих фруктів.
- Смак: Вино має ніжний, освіжний, делікатний смак з цитрусовими нотками. Посмак приємний, солодкий.
- Гастрономічна поєднуваність: Вино ідеальне як аперитив, а також складе прекрасну партію легким десертам і фруктам.
- Температура подачі: 6 - 10 °C
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера, Піно Неро, Шардоне
- Колір: Рожеве
- Міцність: 11%
- Колір (опис): Коралово-рожевий зі стійким перляжем та дрібними бульбашками
- Аромат: Білі квіти, відтінки яблука та груші, а також червоних ягід, полуниці
- Смак: Збалансований, з легкою кислотністю. Післясмак тривалий, кремовий
- Гастрономічна поєднуваність: Холодні закуски, риба, біле м’ясо, свіжі сири, піца
- Температура подачі: 10-12ºC
- Країна: Італія
- Регіон: Тревенеціе
- Класифікація: IGT
- Сорт винограду: Ріболла Джалла
- Колір: Біле
- Міцність: 12%
- Колір (опис): Солом’яно-жовтий з зеленуватими відблисками. Стійкий перляж.
- Аромат: Виразні ноти стиглого яблука
- Смак: Сухий, повнотілий, освіжаючий
- Гастрономічна поєднуваність: Морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив.
- Температура подачі: 8-10ºC
- Країна: Італія
- Регіон: Венето
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера 90%, Піно Неро 10%
- Міцність: 11%
- Колір (опис): Ніжно-рожевий з легким перляжем
- Аромат: Квітковий, з нотами вишні та лісових ягід
- Смак: Збалансований, хрусткий. Післясмак стійкий, освіжаючий
- Гастрономічна поєднуваність: Рибні страви, морепродукти, біле м’ясо. Ідеальний аперитив
- Температура подачі: 10-12℃
- Виробник: Wineforces S.A.R.L.
- Країна: Італія
- Регіон: Тревізо
- Класифікація: DOC
- Сорт винограду: Глера
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Яскравий, солом'яно-жовтий, з зеленими відтінками.
- Аромат: Ноти квітів та білих фруктів
- Смак: Свіжий, гармонічний, тони фруктів. Післясмак сухий
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний аперитив. Відмінно доповнить біло м'ясо, рибу.
- Температура подачі: 8-10°С
- Країна: Франція
- Регіон: Шампань (Champagne)
- Сорт винограду: Піно Нуар, Шардоне
- Витримка: 3 роки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Аромат: Аромат шампанського виражений тонами фруктів і хліба, до яких поступово приєднуються ноти персика, білих квітів і ванілі
- Смак: Смак шампанського свіжий, живий, з відтінками свіжих фруктів і меду, прекрасно збалансований. Післясмак делікатне, середньої довжини
- Гастрономічна поєднуваність: Чудовий аперитив, прекрасний зі стравами з морепродуктів, молодої баранини, трюфелями.
- Температура подачі: 10-12 ° С
Ігристе вино
Ігристе вино – це якісний напій із елітних сортів винограду, який додатково насичується вуглекислим газом. Завдяки цьому він стає шипучим. Вуглекислий газ одержують природним шляхом – це процес природного бродіння ягід винограду. Його надлишок самостійно вивільняється після відкриття пляшки. Бульбашки гарно грають на стінках келиха при подачі.
Методика шампанізації ігристого вина
Щоб отримати якісний напій використовують дві основні методики під час виробництва. Можна виділити такі:
Традиційний метод шампанізації. Це процес вторинного бродіння у пляшці. За такою технологією виготовляють шампанське у Франції.
Процес вторинної ферментації. Виділення вуглекислого газу виконується безпосередньо після розливу напою у пляшки. Надлишок бульбашок видаляють за допомогою процедури дегіржажу, щоб прибрати дріжджовий осад. При цьому відбувається збереження тиску 6 атмосфер.
Одним із найкращих ігристих вин Іспанії є напій Cava. Він виходить структурним, має багату смако-ароматичну палітру. Хороше ігристе вино Італії – Franciacorta.
Декілька порад щодо вибору
Існує кілька порад та рекомендацій, щоб вибрати фруктове ігристе вино з багатим смаком. Потрібно враховувати кілька важливих факторів:
методика виробництва;
регіон дозрівання;
сорт винограду;
кількість залишкового цукру (цей показник визначає ступінь насолоди та смакові якості алкогольного напою).
Рожеве шампанське Брют містить мінімальну кількість цукру у своєму складі. Цей напій має сухий смак. Якщо на пляшці є маркування dry, sec, seco, extra dry, demi-sec, то ігристе вино матиме певний рівень солодощі.
Різновиди
Найбільш класичним прикладом ігристого вина є шампанське (французькою Champagne). Згідно з правилами Світової організації торгівлі, назва зарезервована завдяки напою з регіону Шампань, який знаходиться у Франції. Він характерний високий рівень насиченості вуглекислотою, інтенсивність смакових якостей. Для звичайних ігристих вин використовується показник тиску 3 атм.
Серед великого та різноманітного вибору можна знайти біле ігристе вино або рожеве ігристе вино. Щоб зробити покупку, необхідно враховувати сорт винограду та регіон його зростання. Гарний приклад червоного ігристого вина – Ламбруско чи Бракетто. В Австралії традиційним напоєм із темних сортів винограду є Шираз. В Італії найбільшою популярністю користується Prosecco, а у Франції – Cremant.
Гастрономічна сполучність ігристого вина
Важливо не тільки вміти правильно вибирати ігристий напій, а й враховувати його гастрономічну сполучність. Екстра-брют відмінно підходить під м'ясні або сирні закуски, салат олів'є. Такий напій добре поєднується із стравами новорічного столу.
Ігристе вино Чилі або Асті підходить як діжестив. Напій подають із фруктами, десертами.
Замовити якісне ігристе вино
В інтернет-магазині представлений широкий вибір різноманітних ігристих вин від всесвітньо відомих виробників. З повним асортиментом можна ознайомитись у каталозі, який для зручності має розділи. Покупцям доступна доставка у будь-яке місто. Якщо вам потрібна допомога у виборі, необхідно звернутися до менеджера за консультацією. Він врахує всі переваги та вимоги покупців.
Приємних покупок!