Віскі
- Виробник: Glenmorangie
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Яскраво-золотого
- Аромат: Цитрусові і зрілі персики збалансовані ванільною м'якістю.
- Смак: Ваніль з'являється, потім поступається місцем сплеску квіткової фруктовості. Дивовижно тривалий післясмак наповнений мигдалем, кокосом і відтінком кленового сиропу.
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі добре пити з тоніком або водою. Можна додати трохи льоду.
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: William Grant & Sons
- Країна: Шотландія
- Регіон: Глазго
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Теплий, дуже насичений, світлий, золотисто-солом'яний
- Аромат: Насичений, багатий, багатогранний, з фруктовими нотами, солодкістю ванілі, пряними тонами спецій, смородиновими інтонаціями, персиковими нюансами
- Смак: Збалансований, глибокий, насичений, з солодкими фруктовими і ванільними тонами, медовими акцентами, пряністю кориці, дубовими нюансами. Післясмак м'який, теплий, довгий, обволікаючий, з м'якими медовими нотами і теплими димними відгомонами
- Температура подачі: 18-20 °C
- Виробник: William Grant & Sons
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 6-10 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Бурштиновий
- Аромат: В ароматі віскі відчувається солодова насолода, нюанси заварного крему, мармеладу, банана
- Смак: Смак віскі гладкий, округлий, ванільний, з нотками меду та апельсина та легким ментоловим післясмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі чудовий як дижестив, як компонент коктейлів
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: William Grant & Sons
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 6-10 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Бурштиновий
- Аромат: М'які ванільні, пряні, цитрусові та димні відтінки становлять багатий аромат віскі
- Смак: Смак віскі насичений, складний, елегантний, гармонійний, зігріваючий, з нотами медової дині, апельсинової цедри, чорного перцю та солодких спецій на тлі земляних та торф'яних тонів. Післясмак довгий, не менш багатий, з нюансами диму, іриски, молочного шоколаду та смаженого дуба
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі чудовий як дижестив, як компонент коктейлів
- Температура подачі: 16-20 °С
- Виробник: Amrut Distilleries
- Країна: Індія
- Регіон: Карнатак
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Щільний, складний, наповнений тонами ячменю, цукру і м'якими димними нотами
- Смак: Теплий, з м'якими димними і торф'яними відтінками, нотами хересу і ванілі, заварного крему, деревини, які підкреслені фруктовими та шоколадними нотами. Післясмак злегка солодкувате, з нотами деревини торфу та спецій
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний дижестив
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Amrut Distilleries
- Країна: Індія
- Регіон: Карнатак
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Має торф'яний, збалансований аромат гіркоти та солодкуватий, доповнений тонами лакриці, ірису та бурбону
- Смак: Багатий, з нотами ячменю, відтінками лакриці і бурбона. Послевуксіе стійке, з легкими слівончнимі нюансами и нотами ірисок
- Гастрономічна поєднуваність: Можна подавати з льодом або в якості дижестива
- Температура подачі: 20–22 °С
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 10 років
- Об `єм: 0.7 л
- Міцність: 46%
- Колір (опис): Віскі яскравого золотистого кольору
- Аромат: Віскі має складний, гармонійний аромат, зітканий з нот фруктового сиропу, меду, копченостей і дуба
- Смак: Смак віскі округлий, повний, з нотами обвугленої яблуні, медового клена, груші та дуба. Післясмак довгий і стійкий
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі рекомендується як діжестив, у чистому вигляді або з додаванням води/льоду
- Температура подачі: 20-22°C
- Виробник: Halewood Wines & Spirits
- Країна: Ірландія
- Регіон: Лей
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 3 -5 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-янтарного
- Аромат: Відтінки чорної смородини та яблука, прикрашені нотами ванілі та ірису
- Смак: М'який, солодкуватий, із спокусливими тонами розтопленого шоколаду, абрикоса, підсмаженого дуба та сушеної цедри. Післясмак довгий, приємно пряний, з тонкими нюансами кориці
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі прекрасний у чистому вигляді або у складі коктейлів
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Ian Macleod Distillers
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Бурштиново-золотистого
- Аромат: Складний, насичений аромат віскі розкривається відтінками хересу, кориці, сухофруктів та дуба
- Смак: Повний, багатий, округлий, з маслянистою текстурою, фруктово-хересними відтінками та довгим присмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Чудовий як дижестив, добре поєднується з сигарою
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: The Glenturret Distillery
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золото
- Аромат: Теплий бітум і свіжоспечене брауні
- Смак: Солодкуватий, димний смак з легкими солоними нотками
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі добре вживати як дижестив
- Температура подачі: 20–22 °
- Виробник: The Glenturret Distillery
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золота
- Аромат: Відтінки сандалового дерева, кураги та дуба
- Смак: Багатий, фруктовий, з густою насолодою та збалансованими деревними танінами, з нотками апельсинової цедри, ванілі, свіжого сіна та землі. Післясмак середньої довжини з приємними солодкими нюансами
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі добре вживати як дижестив
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Kurayoshi distillery
- Країна: Японія
- Регіон: Хонсю
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 3 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтого
- Аромат: Солодкий аромат віскі наповнений тонами дуба, меду та відтінками земляного торфу
- Смак: М'який, освіжаючий, з тонами солоду, родзинок, горіхів, ванілі, гарним балансом між кислотністю, гіркотою та насолодою. Післясмак трохи різкий, з нюансами свіжих фруктів та квітучого ячменю
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі чудовий у чистому вигляді, з додаванням льоду або невеликої кількості води
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Jim Beam
- Країна: США
- Регіон: Кентуккі
- Класифікація: Стрейт
- Витримка: 4 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Глибокий, бурштиновий з золотистим відливом
- Аромат: Яскравий, наповнений нотами ванілі, карамелі і відтінками обгорілого дерева
- Смак: М'який, насичений, гладкий, відмінно збалансований, з нотами карамелі, іриски і пряними відтінками. Післясмак стійке, тепле
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасно розкривається в чистому вигляді, з льодом. Чи стане відмінним інгрдіентом для коктейлів
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: Jim Beam
- Країна: США
- Регіон: Кентукки
- Класифікація: Стрейт
- Витримка: 4 років
- Об `єм: 1.5 л
- Колір (опис): Золотистого
- Аромат: Легким квітковим ароматом з відтінком прянощів
- Смак: Багатий, округлий смак із деревними тонами
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі добре п'ється при додаванні кіл. Він також прекрасний у чистому вигляді або як основа для коктейлів
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: Halewood Wines & Spirits
- Країна: США
- Регіон: Індіана
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 3 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-бурштиновий
- Аромат: Солодкий, з легким відтінком спецій та солодкого банана
- Смак: Пряний, збалансований, обволікаючий, солодкуватий, з нотами кориці, родзинок, горіхів пекан, тоффі та свіжої випічки, зігріваюче, бархатистий післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі прекрасні у чистому вигляді або у складі коктейлів
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Glenmorangie
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 21 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Відтінок полірованої міді
- Аромат: Тонами молочного шоколаду, меду, апельсинового мармеладу, родзинок та спецій.
- Смак: Багатий та повний, з нотами солоду, фініків, апельсинів Яффо, темного шоколаду та кавових зерен. Тривалий та пряний післясмак резонує відтінками еспресо, горіхів та підсмаженого дуба, а також тонами кориці та гвоздики. Кожен ковток зігріває м'яким та теплим духом.
- Гастрономічна поєднуваність: Рекомендується вживати у чистому вигляді, як дижестив.
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Kurayoshi Distillery
- Країна: Японія
- Регіон: Хонсю
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-бурштинового
- Аромат: Солодовий з відтінками ванілі та родзинок, слабкий димний присмак.
- Смак: Солодкий, ноти мигдалю.
- Гастрономічна поєднуваність: В чистому вигляді, з додаванням льоду або невеликої кількості води.
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: Penderyn Distillery
- Регіон: Уельс
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Міцність: 41%
- Колір (опис): Прозорого блідо-солом'яного.
- Аромат: М'які ноти торф'яного диму, солонуваті морські ноти та теплі тони апельсинового джему, олії та тостів.
- Смак: Яскраві ноти свіжоскошеної трави, польових квітів, цитрусових фруктів та яблука на смак віскі розкриваються на димному тлі. Післясмак легка гірчинка тривалої свіжості.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеальний в чистому вигляді, з додаванням льоду або невеликої кількості води.
- Температура подачі: 20-22°C
- Виробник: Eigashima Shuzo
- Країна: Японія
- Регіон: Хьюго
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 3 років
- Об `єм: 0.5 л
- Колір (опис): Золотисто-бурштинового
- Смак: Солодовий, з нюансами ромашки, ванілі, хересу, а також відтінками дубу.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально в охолодженому вигляді чи з льодом.
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Bunnahabhain
- Країна: Шотландія
- Регіон: Айла
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Світлого бурштиново-золотого
- Аромат: Торф'яні ноти, нюанси хересу та багаими дубовими відтінками.
- Смак: Теплий, збалансований з тонами торфу, солодкими відтінками хересу та дуба, тонкими нюансами перцю. Післясмак тривалий, стійкий.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально з льодом та в якості дижестиву.
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Burn Stewart Distillers Limited
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Карамельний
- Аромат: Свіже літнє сіно, солодові пластівці, насичені вершкові іриски та медовий верес, ноти дуба та ячмінного цукру.
- Смак: М'яка вершкова солодкість з розкішними відтінками фруктів, солодово-медовою пряністю та ваніллю. Післясмак хрусткий з легкими нюансами гвоздики.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально в чистому вигляді, з льодом та в якості дижестиву.
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Ian Macleod Distillers
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 10 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтого
- Аромат: У солодкому, злегка горіховому ароматі віскі відчуваються нотки ірису, попкорну, дубу та свіжих зелених яблук
- Смак: У первинному теплому смаку віскі - чистота, відтінки зелених яблук, трави, дуба та солодкої лакриці. З додаванням води смак змінюється, стає ще приємнішим, з'являються нюанси лляної олії та мигдалю. Післясмак солодкий та солодовий
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі рекомендується вживати як дижестива
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Ian Macleod Distillers
- Країна: Шотландія
- Регіон: Хайленд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотого
- Аромат: Наповнений тонами кокосової олії, меду, яблучного ірису, лимонної цедри та сухого дуба
- Смак: Смак віскі дуже добре збалансований, ніжний, з нотами яблучного ірису, кориці, імбиру, апельсина, пісочного печива, нюансами хересу та дуба. Післясмак довгий, жирний, із затяжними нотами кави
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі рекомендується вживати як дижестива
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Alberta Distillers Limited
- Країна: Канада
- Регіон: Альберта
- Класифікація: Житній
- Витримка: 5 років
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Золотистого кольору з легкими мідними відблисками
- Аромат: Віскі демонструє складний аромат, витканий з нот спецій, ванілі, сухоцвіту, чорносливу, вершкового масла, ментолу, шоколаду та чорного перцю
- Смак: Виразний смак з відтінками жита, чорного меленого перцю, молочного шоколаду та диму
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі можна вживати у чистому вигляді, з льодом або у складі коктейлів
- Виробник: Kilchoman Distillery
- Країна: Шотландія
- Регіон: Айла
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Блідо-золотистий
- Аромат: Переважають димні нотки, відтінки мармеладу, лимонної цедри та білого вина
- Смак: Багатом, насиченому і складному смаку верески уловлюються тони хересу та дубової деревини, чорного перцю, яблучної шкірки, какао-олії, бадяну, торф'яного диму та ірису. Післясмак тривалий і пряний, з тонами йоду та чорної смородини
- Гастрономічна поєднуваність: Рекомендується вживати в чистому вигляді з льодом, а також з додаванням невеликої кількості води, напій прекрасний як дижестив
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Kilchoman Distillery
- Країна: Шотландія
- Регіон: Айла
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Бурштиново-золотистий
- Аромат: Розкривається тонами ананасу та білого винограду, обрамлених нюансами шоколаду, кави, прянощів, ірисок та землі
- Смак: Легкі тони фруктів переплітаються з відтінками темного шоколаду, серпанку, родзинок та червоних ягід. На задньому плані чітко простежуються смолянисті перцеві відтінки. Післясмак тривалий
- Гастрономічна поєднуваність: Рекомендується вживати в чистому вигляді з льодом, а також з додаванням невеликої кількості води, напій прекрасний як дижестив
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Tobermory Distillery
- Країна: Шотландія
- Регіон: Острів Малл
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 10 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Іскристого лимонно-золотистого
- Аромат: М'який ніжний димчастий торф, землистий з нотами солодового ячменю, олії волоського горіха та йоду.
- Смак: Насичено-пряний, нюанси обвугленого дуба, тліючого торф'яного диму та чорного перцю.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеальний дижестив.
- Температура подачі: 18-20 °C
- Виробник: Nikka
- Країна: Японія
- Регіон: Хоккайдо
- Класифікація: Купажований
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.75 л
- Колір (опис): Колір старого золота
- Аромат: У віскі чудовий аромат, в якому уловлюються тони торф'яного диму, фруктів, спецій та солоду, оповиті нотками стиглого яблука
- Смак: У віскі чистий і свіжий смак — солодкуватий і дуже соковитий, з яскравими тонами лимона. Післясмак довгий, сухе і глибоке, з димно-торф'яний ноткою
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі рекомендується пити як самостійний напій, з льодом, з водою або з сигарою
- Температура подачі: 18-21°C
- Виробник: The Yamazaki Distillery
- Країна: Японія
- Регіон: Яманасі
- Класифікація: Однозерновий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Яскраво-золотий
- Аромат: Ноти крем-брюле, кардамону, меду акації та квітучої троянди
- Смак: Смак м'який і гладкий з відтінком м'яти та глибокого меду
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально підходить для самостійного вживання або з одним-двома кубиками льоду
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Kurayoshi Distillery
- Країна: Японія
- Регіон: Хонсю
- Класифікація: Купажований
- Витримка: 8 років
- Об `єм: 0.7 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Ноти сушеної апельсинової цедри, червоних ягід та фіалки.
- Смак: Солодкі фруктові тони, відтінки ванілі, макадамії, рожевого перцю та полуничного джему.
- Гастрономічна поєднуваність: Ідеально в чистому вигляді, з додаванням льоду або невеликої кількості води.
- Температура подачі: 18–21 °С