Ігристе вино Кава (Cava)
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Макабео, Парельяда, Ксарельо
- Витримка: 9 місяців в пляшці
- Колір (опис): Блідий солом'яно-жовтий
- Аромат: Інтенсивний фруктовий аромат, з відтінками яблук, меду, тостів і цвітіння мигдалю, цитрусовими і квітковими нюансами.
- Смак: М'який смак з дуже збалансованою кислотністю, виразним перляжем і довгим післясмаком.
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний аперитив, також добре себе почуває в парі з легкими м'ясними закусками, копченостями, смаженою рибою і морепродуктами.
- Температура подачі: 6-8°C
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Монастрель, Гренаш, Піно Нуар (Піно Неро)
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Блідий рожевий середньої і високої інтенсивності. Інтенсивний потік бульбашок, які утворюють легку пінку на поверхні.
- Аромат: Приємні аромати полуниці та вишні з легкими дріжджовими нотками. Ці аромати супроводжують складними ароматами від старіння (сухофрукти, горіхи та родзинки).
- Смак: Чистий, м'який, збалансований, з фруктово-ягідним профілем, пікантною кислинкою та сухим, чарівним післясмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Вино стане прекрасним аперитивом і відмінно підійде до закусок.
- Температура подачі: Рекомендується подавати охолодженим (6-8 ° C). При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Макабео, Шарелло, Парельяда
- Вміст цукру: Напівсухе
- Колір (опис): Блідий, солом'яно-жовтий. Дрібні бульбашки добре інтегровані в вино.
- Аромат: Спочатку відчуваються аромати яблука, цитрусових і мигдалю, які поступово змішуються з ароматами меду і підсмажених тостів.
- Смак: Дрібні бульбашки і добре збалансована кислотність.
- Гастрономічна поєднуваність: Вино підходить як аперитив, відмінно поєднується з десертами.
- Температура подачі: 6 - 8 ° C. При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Класифікація: DO
- Сорт винограду: Шардоне, Макабео, Пареллада, Ксарелло
- Рік (вінтаж): Не винтажное
- Колір (опис): Блідий солом'яно-жовтий
- Аромат: Основні аромати, типові для використовуваних сортів (яблуко, цитрусові, цвіт мигдалю), доповнені ароматами витримки, такими як мед, підсмажений хліб тощо
- Смак: Добре збалансоване вино з освіжаючим фруктовим смаком. Післясмак радує приємним балансом сухості і кислотності
- Гастрономічна поєднуваність: Вино ідеально як аперитив. Відмінно доповнить легкі закуски
- Температура подачі: Рекомендується подавати охолодженим (між 6-8 °C). При необхідності, залиште вино на кілька годин в відрі з льодом, водою і сіллю. Уникайте різкого охолодження в морозильній камері. Можна зберігати у вертикальному положенні.
- Країна: Іспанія
- Сорт винограду: Гарнача
- Витримка: Без витримки
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Рожеве
- Об `єм: 0.75 л
- Аромат: Чудовий аромат квітів і червоних фруктів, з натяками на більш екзотичний гренадин, сушений інжир і фініки
- Смак: Свіжий, легкий і м'який смак червоних фруктів
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасно поєднується з легкими десертами
- Температура подачі: 8–10 °С
- Країна: Іспанія
- Сорт винограду: Макабео
- Витримка: Витримане
- Вміст цукру: Брют
- Колір: Біле
- Об `єм: 0.2 л
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Тонкий, але інтенсивний і зрілий аромат вина розкривається свіжими фруктовими нотами
- Смак: Вино має добре збалансований, чистий смак зі свіжими яблучно-цитрусовими мотивами й елегантним посмаком з помірною кислотністю
- Гастрономічна поєднуваність: Вино чудове як аперитив. Підійде до риби, морепродуктів, легких закусок. Чудово поєднується з десертами
- Температура подачі: 4-6 ºC
- Виробник: Vinicola de Sarral
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Сорт винограду: Трепат
- Витримка: Немає
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Ніжний рожевий
- Аромат: Насичений аромат червоний фруктів
- Смак: Вишуканий, гармончний і делікатний
- Гастрономічна поєднуваність: Вино відмінно доповнить основні страви та десерти
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Vinicola de Sarral
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Сорт винограду: Макабео, Парельяда
- Витримка: Немає
- Вміст цукру: Сухе
- Колір (опис): Зотолісто-жовтий
- Аромат: Приємний фруктовий букет
- Смак: Збалансований, приємний післясмак
- Гастрономічна поєднуваність: Відмінно доповнить основні страви та десерти
- Температура подачі: 6-8 ° C
- Виробник: Codorniu
- Країна: Іспанія
- Регіон: Каталонія
- Сорт винограду: Шардоне 50%, Макабео 25%, Ксарелло 25%
- Витримка: 12 місяців в пляшці на дріжджовому осаді, в погребі
- Вміст цукру: Брют
- Аромат: Вишуканий і тонкий аромат з яблучними, горіховими і медовими тонами.
- Смак: Яскравий і збалансований, свіжий, але з кремовою структурою, відмінним балансом між кислотністю і мінеральної.
- Гастрономічна поєднуваність: Чудовий аперитив, якщо подавати добре охолодженим. Також прекрасно доповнить морепродукти і рибні страви.
- Температура подачі: 6-8 ° C
Кава (Cava) - це найпопулярніше ігристе вино в Іспанії. Вироблена на виноградниках Каталонії на північному сході Іспанії, кава є чимось подібним до італійського просекко або більш доступною версією французького шампанського. При виробництві кави використовується приблизно той самий процес виноробства, що і при виробництві французького аналога (так званий традиційний метод). Традиційний метод виробництва ігристого вина та шампанського вимагає вторинного бродіння (коли дріжджі перетворюють виноградні цукру на спирт), в результаті якого утворюється CO2, який і є тими приємними бульбашками, які ми бачимо в нашому келиху. Після цього кава витримується у льохах досить довгий час, протягом якого процес автолізу створює характерні пікантні аромати вина.
Існує чотири види кофе, залежно від тривалості періоду витримки. Стандартний кофе (cava) витримується мінімум дев'ять місяців, а Cava Reserva - 15 місяців і більше. Щоб отримати звання Cava Gran Reserva, вино має витримуватись не менше 30 місяців. Нарешті марочні вина, витримані 36 місяців і більше, одержують позначення Cava de Paraje Calificado.
Ігристі вина Cava випускаються як білі, і рожеві. Виробники здебільшого купажують сорти винограду Макабео (Macabeo), Парельяда (Parellada) та Шарелло (Xarel·lo) традиційним методом, але іноді в рецепти додають трохи Шардоне (Chardonnay), Піно Нуар (Pinot Noir), Гарнача (Garnacha) та Монастріль ( Monastrell).
СМАКОВИЙ ПРОФІЛЬ
Як і шампанське і багато інших ігристі вина, кава має нотки хліба і горіхів. Вона відрізняється від інших популярних вин, таких як просеко, в яких переважає фруктовий смак, а основними ароматами є яблука, жимолість та персик. Це іспанське біле вино випускається з різним рівнем цукру - від extra brut (дуже сухе) до dulce (досить солодке). Різні сорти винограду створюють різні смакові ноти від фруктових до цитрусових.
Ви можете зустріти пляшки кави з написом "Brut Nature". Це означає, що у пляшку не доданий цукор – це вино кава у чистому вигляді.
ЩО МОЖНА ПОДАТИ ДО КАВА?
Крім того, що вона святкова, кофе напрочуд підходить для їжі. Спробуйте іспанське альтер его шампанського з тортильями, тапас з оливками та сиром, паельєю, різотто або картоплею фрі. Практично будь-яка смажена їжа смачна з цим ігристим вином. Витримані версії добре поєднуються з фуа-гра та витриманими сирами, такими як пармезан, азіаго чи манчего.
На щастя, вам не потрібно їхати в Каталонію, щоб скуштувати ігристе вино кава. Купити каву можна в інтернет магазині PROВИНО з доставкою по Києву чи Україні або забрати самовозом з одного з магазинів нашої мережі.