ПОРТВЕЙН ДОУС ФАЙН ВАЙТ, Біле, 0.75 л [5010867230125]
- Бренд: Dow's
- Немає в наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Навіть, якщо рід Симінтонів не найдавніший у винарстві Порто, то точно найбільший. Symington Family Estates робить понад третину світових продажів портвейну.
Історія найбільшої винарної компанії в Порто почалася 1891 році, коли шотландець Ендрю Джеймс Симінтон (Andrew James Symington) одружився з Беатріче Аткінсон (Beatrice Atkinson). Предки по її лінії з 17 століття торгували та робили вино, були впливовими людьми та відігравали важливу роль у торгівлі й економіці Порто. Ще до одруження Симінтон працював у їхній сімейній компанії Graham's, але незабаром заснував свою. На початку 20 століття він став партнером у Dow's Port.
Симінтон разом із синами піднімав винарство Порто після Першої світової війни. Спочатку пересаджені виноградники в Альто Дору, а потім і сучасне обладнання й технології виробництва вина стали прикладом для всього регіону. Їм належить технологія роботизованого пресування винограду, яке імітує людські рухи ногами. Наступні покоління розвивали виробництво вінтажних портвейнів і просували їх на світовому ринку.
У другій половині 19 століття Симінтони викупили виноторгову компанію Graham's, потім — невеликого виробника Smith Woodhouse. Сьогодні компанія адміністративно ділиться на 7 частин, якими керують члени сім'ї. Їм належать 23 виноградники, 2 великі винарні в Дору (Bomfim і Sol) і 5 маленьких виноробів (Vesuvio, Roriz, Graham's Malvedos, Dow's Senhora de Ribeira, Warre's Cavadinha).
2014 року портвейн Dow's Vintage 2011 був визнаний найкращим вином світу за версією Wine Spectator.
Характеристики | |
Виробник | Dow's |
Країна | Португалія |
Регіон | Дору (Douro) |
Класифікація | Портвейн |
Сорт винограду | Віозіньо, Кодега, Мальвазія |
Витримка | 3 роки |
Вміст цукру | Солодке |
Колір | Біле |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 19.0% |
Категорія | Кріплене |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | Витончений, витканий з ноток ірису, меду і мигдалю. |
Смак | М'який, з домінуючими мигдальними тонами, що переходить в тривалий післясмак. |
Гастрономічна поєднуваність | Дуже добре підходить до фруктовому пирога, різним десертів на шоколадній основі. Його можна поєднувати з тоніком і лимоном. |
Температура подачі | 10-12 ° С |