Шампанське Veuve Clicquot, Brut / Вівьє Кліко, Брют, Біле, Брют, 12.5%, 0.75 л [3049614222245]
- Бренд: Veuve Clicquot
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Засновником знаменитого сьогодні
виноробного Будинку Кліко був мосьє Філіп Кліко, який зареєстрував підприємство
під власним ім'ям у 1772 році. І вже через 3 роки на суд споживача було
представлено перші пляшки рожевого шампанського. Сімейний бізнес згодом
успадкував Франсуа Кліко, який у 1798 році одружився з Ніколь Понсардін. Саме
цій тендітній жінці, яка овдовіла у 27 років, довелося очолити управління
компанією.
Мадам Ніколь Барбе Кліко-Понсардін,
яку пізніше стали називати «Великою жінкою Шампані», виявила себе дуже
талановитим керівником. Вона зуміла Винний Дім Clicquot, який одержав у 1810
році офіційну назву Veuve Clicquot Ponsardin, зробити символом престижу.
Завдяки зусиллям мадам Кліко світ отримав прозоре іскристе шампанське, яке
раніше мало осад і було каламутним.
Нею була розроблена та успішно застосована нова технологія, згідно з якою пляшка вина в кілька прийомів поміщалася у вертикальне положення. Дріжджовий осад накопичувався в шийці, його потім заморожували і легко видаляли крижану пробку. Основні принципи цього методу (ремюаж) використовуються і в даний час при виготовленні шампанського.
Крім цього, дбаючи про чудову якість вина, мадам Кліко купувала кращі виноградники, розташовані в окрузі, і невпинно стежила за їх станом.
Характеристики | |
Виробник | Veuve Clicquot Ponsardin |
Країна | Франція |
Регіон | Шампань |
Класифікація | AOC |
Сорт винограду | Піно Нуар, Шардоне, Піно Меньє |
Рік (вінтаж) | Не вінтажне |
Вміст цукру | Брют |
Колір | Біле |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 12.5% |
Категорія | Шампанське |
Пакування | Скло |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Світло-солом'яний. |
Аромат | Солодко-фруктовий, добре відчувається персик, груша, ваніль. |
Смак | Свіжий, інтенсивний, з відтінками стиглих фруктів, цедри, солодкої випічки. |
Гастрономічна поєднуваність | Прекрасний аперитив, пити слід перед їжею чи поєднувати з легкими стравами – рибою, салатами, десертами, холодними закусками. |
Температура подачі | 8 - 10 °C |