Вино Tarapaca Carmenere Leon de Tarapaca, Червоне, сухе 0.75 л, 13% [7804340902641]
- Бренд: Tarapaca
- Немає в наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Лінійку вин "Leon de Tarapaca" створено на знак визнання великих заслуг двічі президента Чилі Артуро Алессандрі на прізвисько "Лев Тарапака". Алессандрі, ще працюючи юристом, брав безпосередню участь у житті родини Завали — власників виноробні, яку згодом перейменували в Tarapaca. Він брав участь у процесі розлучення Антоніо Завали як адвокат його дружини, унаслідок якого все майно перейшло в руки сеньйори Завали.
"Leon de Tarapaca" Carmenere — ідеальне червоне вино в сучасному стилі з винограду сорту Карменер, який вирощують на виноградниках найкращої долини Чилі — Майпо. У виробництві цього вина багатовікові традиції поєднано із сучасними технологіями. Урожай збирають у квітні. Виноград піддають алкогольній ферментації впродовж 10 днів у резервуарах із неіржавної сталі за температури 28-30 °C. Після яблучно-молочного бродіння на шкірці 40% вина перед розливом у пляшки витримують у дубових діжках, освітлюють, стабілізують і здійснюють м'яку фільтрацію. Перед тим, як надійти у продаж, вино витримують ще 4 місяці в пляшках. Допускається невелике помутніння або осад, що не впливає на смакові якості вина.
Tarapaca — одне з найбільш значущих виноробних підприємств Чилі, що входить до числа основних представників виноробних господарств Нового Світу. Виноробню було засновано у 1874 році в долині Майпо біля підніжжя Анд. Це неймовірне місце, за версією журналу Decanter, "швидко стає однією з найвідоміших місцин Чилі з прохолодним кліматом і винами, виготовленими з урожаю з природних низькодохідних виноградників". У Tarapaca обов'язково відбирають найкращі сорти винограду, для яких підбирають правильний теруар, що разом із ретельним наглядом за процесом перетворення винограду у вино в результаті дає високоякісні, збалансовані та комплексні вина. Завдання виноробні — "виробляти високоякісні вина з чудовим балансом і смаковими властивостями". Щороку Tarapaca виробляє понад 13 мільйонів літрів вина. Середній вік лоз господарства становить 12-15 років. Після понад 100 років виробництва великих вин на внутрішньому ринку, в 1992 році Tarapaca почала експортувати вина, завойовуючи міжнародний ринок.
Сьогодні виноробня Tarapaca входить до винної групи Компаній VSPT, членами якої є й інші виноробні Аргентини й Чилі. VSPT — перша компанія на місцевому ринку та друга з експорту вин із Чилі.
Характеристики | |
Виробник | Tarapaca |
Країна | Чилі |
Регіон | Майпо |
Сорт винограду | Карменер; Червоні сорти |
Витримка | 4 міс. |
Рік (вінтаж) | 2016 |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Червоне |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 13% |
Розмірки | 300 х 80 х 80 мм |
Вага | 1.3 кг |
Зрілість | Пити |
Категорія | Тихе |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | |
Смак | |
Гастрономічна поєднуваність | |
Температура подачі | 16 - 18 ° C |