Ego Bodegas
Ego
Bodegas іспанське вино, неподалік міста Хумілья, в іспанському регіоні Мурсія,
знаходиться виноробня Ego Bodegas, виноградники якої простягаються вздовж
південного краю іспанського східного узбережжя.
Посушливий
та сонячний клімат Мурсії дозволяє вирощувати виноград протягом тривалого часу
– 3000 сонячних годин на рік. Через такі кліматичні умови грона винограду
виростають невеликими, але досить міцними, з великим вмістом цукру та відмінною
кислотністю.
Ego Bodegas
використовує 25 гектарів багатого на вапняк ґрунту для вирощування місцевого
виноградного сорту монастріль та міжнародних червоно-білих сортів каберне
совіньйон, москатель, вердо та шардоне. Вапняк зберігає тепло і дозволяє
витримувати виноград взимку, незважаючи на різкі перепади температур.
Збирання
винограду проводиться вручну, з дотриманням високих гігієнічних стандартів.
Потім виноград ферментується у сталевих резервуарах об'ємом від 4 до 20000
літрів з контрольованою температурою у підвалі перед тим, як його окремо
вініфікують та витримують у дубових бочках. Процес ферментації переважно займає
до 20 днів. Вина Ego Bodegas можна вживати відразу ж після випуску, проте вони
можуть довго витримуватись у льоху.
Виноробня
Ego Bodegas була заснована 2011 році Сантос Ортіс та Іоана Паунеску з Румунії, розпочинали
з нуля, як кажуть у цьому регіоні, "con palicos y canicas" (дослівно:
"з паличками і кульками"). Вино бренду Ego Bodegas вже заслужило
визнання критиків з усього світу завдяки чудовій якості і неповторному,
насиченому смаку вина, що випускається.