Вино Іспанії Ego Bodegas Goru Monastrell (вит. 12 міс), DOP Jumilla, 14.5%, Червоне, Сухе, 0.75 л [8437013527026]
- Виробник: Ego Bodegas
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Засновники Ego Bodega, були пов'язані зі світом вина впродовж понад десяти років. Приваблені магією комбінації теруару, настільки різноманітного регіону Хумілья, улюбленого корінного жителя цієї землі — сорт винограду Monastrell, засновник приймає рішення побудувати новий проект, швидше спільноту шанувальників сильного, яскравого, зухвалого сорту винограду Monastrell, який становить 80% всіх посадок. Ego Bodegas — молода винарня в іспанському регіоні Хумілья, яка за дуже короткий термін встигла завоювати повагу та визнання винних критиків світу. Процес виробництва вин організований на найвищому рівні з точним контролем усіх виробничих процесів.
Під час посушливого літа, заморозків взимку, але завдяки багатству ґрунту на вапняк (зберігає тривалий час тепло) дає гарні результати з основним сортом винограду Monastrell. За 5 років, сім'я купувала найкращі виноградники в регіоні. Сьогодні виробнику належить 25 гектарів у перспективному регіоні, Murcian (Мурсія) DO з Хумілья, на південному сході Іспанії. Літо в регіоні дуже спекотне, сухе. Але історичні сорти винограду, цього регіону, процвітають у цих умовах, зокрема й Monastrell, який займає 80% від усіх посадок.
Винарня розташована в декількох кілометрах від історичного центру міста Хумілья.
Грона винограду після збирання з кожного виноградники ферментують окремо в сталевих чанах об'ємом від 4 до 20 тис. літрів. В середньому ферментація займає від 18 до 20 днів. Вина бодегі можуть вживатися з перших днів розливу, проте всі вони мають дуже гарний потенціал до витримки. Клімат у регіоні континентальний із впливом Середземного моря зі Сходу та плато регіону Ла-Манча на Заході. Сонячний і посушливий клімат дає виноградним лозам понад 3000 сонячних годин на рік. Це один із найбільш посушливих районів Іспанії з контрастами температур влітку та взимку. У такому кліматі грона визрівають невеликими, з гарною концентрацією цукру та чудовою кислотністю. Виноград збирається вручну в 15-кілограмові ящики, потім виноград проходить етап відбору на сортувальному столі. Вина виходять дуже витонченими та насиченими, що підтверджується регулярними високими оцінками винних критиків.
Характристики | |
Виробник | Ego Bodegas |
Країна | Іспанія |
Регіон | Хумілья |
Класифікація | DOР |
Сорт винограду | Монастрель, Каберне Совіньон |
Витримка | 12 місяців в бочках з американського і французького дуба |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Червоне |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 14.5% |
Медалі | Gilbert & Gaillard 2013 - 2010 - Золота медаль; Gilbert & Gaillard 2014 - 2011 - Золота медаль; Cwwsc 2017 - 2014 - Золота медаль |
Розмірки | 75 x 75 x 300 мм |
Рейтинг | 2009 - Guía Peñín - 90 балів; 2011 - Guía Peñín - 91 балів; 2014 року - Guía Peñín - 90 балів |
Вага | 1.15 кг |
Зрілість | Пити, але можна витримувати |
Категорія | Тихе |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Інтенсивний, вишнево-червоний з фіолетовими відтінками. |
Аромат | Ніжний, фруктовий з нотами підсмажених тостів і легкими нюансами диму. |
Смак | Структурований, тонкий, відчуваються зрілі, апетитні і солодкі таніни. |
Гастрономічна поєднуваність | Вино відмінно підійде до яловичини з грибами, м'яса зайця, куріпки, баранячої ніжці, ягняти, копченому і тушкованого м'яса. Вино чудово доповнено рис з м'ясом, тушкований хек, лосось, тріску і червоний тунець, баклажани з пармезаном та блакитний сир. |
Температура подачі | 16-18 ° C |