Вино Іспанії, Legaris Crianza, DO, Ribera del Duero, 14.5%, Червоне, Сухе, 0.75 л [8437003962004]
- Бренд: Legaris
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Вино Legaris - колекція преміальних напоїв захищеного географічного найменування (вони належать до категорії DO), пропонована виноробною з аналогічною назвою. 1999 року її заснувала іспанська компанія Codorniu, історія якої налічує кілька століть. На сьогоднішній день це найбільший виробник ігристих вин у себе на батьківщині, що створює напої за технологією, близькою до знаменитої методики шампенуаз. З ХІХ століття підприємство є офіційним постачальником Іспанського Королівського двору. Його продукти неодноразово отримували престижні нагороди на міжнародних конкурсах.
Господарство, що постачає вино Легаріс, знаходиться у регіоні Рібера-дель-Дуеро. У центрі цієї області, на березі річки Дуеро, розташувалися виноградники загальною площею 100 га. Ягоди сортів Тінто Фіно, Темпранільйо, Вердехо, Каберне Совіньйон збирають вручну і обробляють щадним способом: піддають мацерації та зброджування при контрольованих температурних значеннях. Деякі різновиди витримуються в бариках із французьких порід дуба та сталевих чанах. Букет червоних вин іспанського бренду виділяє відлуння кави, прянощів, лісових ягід та вишневої кісточки. Перед вживанням рекомендується декантувати. Найбільш підходящими до них закусками стануть дичину на грилі, зрілі сири, в'ялена яловичина, шоколад із мигдалем. Білі вина демонструють злагоджені багатошарові відтінки м'якоті мандаринової, пікантну квіткову кислинку і мінеральні штрихи. Їх найприємніше пити в компанії курячого філе з овочами, оливок, морозива, фруктових нарізок. Спиртне міцністю 13-15 градусів розлито у темно-зелені скляні пляшки стандартного об'єму (750 мл).
2019 рік в Рібера-дель-Дуеро розпочався дуже посушливою зимою, середні температури трималися на рівні -9 °C, але наприкінці сезону температура повітря досягла вищих значень, що є характерним для цього періоду року. Весна і літо відзначились невеликою кількістю опадів, проте кілька злив у липні і в кінці серпня дозволили уникнути водного стресу. Також спостерігалися значні коливання температур, поетапно чергувалися теплі і нетипово низькі температури (4 °C) в середині червня. Дозрівання винограду пройшло в дуже хороших умовах.
Виноробня Legaris була заснована в 1999 році компанією Codorniu. Сучасна будівля, спроектована архітектором Домінго Тріайя, складається з 4-х дворівневих блоків у формі хреста. Вона ідеально вписується в навколишній ландшафт. До власності Легаріс належить приблизно 100 гектарів виноградників, які розташовані в самому серці регіону Рібера-дель-Дуеро. У виробництві вина використовується найкращий виноград. Дотепна праця виноробів на всіх етапах виробництва дозволяє створювати вина по-справжньому унікального характеру, смак яких відображає всі особливості теруару.
Початок історії шампанського будинку Кодорнью сягає 1551 року. У документі, датованому цим роком, йдеться, що родина володіла певним обладнанням, пов’язаним з виноробством. У 1659 році молода герцогиня Анна Кодорнью уклала шлюб з Мігелем де Равентосом, об’єднавши таким чином традиції виробництва вина двох найбільших іспанських компаній. Кодорнью є одним із небагатьох виробників ігристих висококласних вин, які відкрили і використовують унікальний метод класичної шампанізації
Характеристики | |
Виробник | Legaris |
Країна | Іспанія |
Регіон | Рібера дель Дуеро |
Сорт винограду | Темпранільо 93%, Каберне Совіньон 7% |
Витримка | 12 місяців в дубових бочках |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Червоне |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 14.5% |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Інтенсивний темно-вишневий, з пурпуровими відтінками |
Аромат | Насичений аромат червоних фруктів, з підсмаженими і бальзамними нотами від витримки в дубі |
Смак | Інтенсивний, елегантний, відмінно збалансований. післясмак стійке |
Гастрономічна поєднуваність | Смажене порося, рагу, м'ясні запіканки, напівтверді сири. |
Температура подачі | 16-18 ° С |