Вино Shabo / Шабо Limited Edition, Ркацителі, біле, сухе, 12%, 0.75 л [4820070409147]
- Бренд: Shabo
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Лімітована колекція натуральних тихих orange-wine, створених за унікальною для України кахетинською технологією — бродіння і витримка на меззі в грузинських квеврі.
Вина є втіленням автентичних кахетинських технологій і майстерності виноробів Shabo.
До 1500 пляшок кожного найменування за сезон.
Створено з власного винограду теруару Шабо. Виноградні лози Шардоне були придбані в Європі з урахуванням особливостей ґрунтів Шабо та висаджені на найкращих мініділянках теруару. Лози Ркацителі виростають у Шабо з 1983 року. Кількість винограду на лозі скорочується до 2 кг. Виноградні грона збирають вручну в ящики й уже через 15 хвилин рефрижераторами доставляють для багаторазового сортування й делікатного перероблення з контролем температури у «Винний Дім Shabo», обладнання якого — одне з найкращих у Європі.
Колекція відповідає світовому тренду «жовтогарячих вин», коли процес мацерації білих вин відбувається, як червоних — на меззі. В «Винному Будинку Shabo» встановлено понад 20 автентичних грузинських квеврі, які були придбані в Грузії. У кожній конусоподібній посудині, яка міститься під землею, впродовж 5 місяців відбувається процес мацерації та витримування на меззі. Під час настоювання на меззі вино набуває яскравий бурштиновий колір і насичується антиоксидантами й вітамінами, що містяться у твердих частинках винограду. Вино проходить також додаткове пляшкове витримування. В Україні, крім Shabo, немає аналогів створення вин за кахетинською технологією. На всіх етапах виробництва — контроль якості з боку найкращих експертів Грузії.
SHABO — це українське сучасне виноробне підприємство з повним циклом виробництва, засноване 2003 року в с.Шабо на базі найстарішого виноробного господарства України. В структуру компанії SHABO входять «Винний будинок Shabo», «Будинок ігристих вин Shabo», а також «Коньячний будинок Shabo».
SHABO — це самобутній теруар України, 1200 га виноградників, 4 млн виноградних лоз, більшість яких — європейські сорти з найкращих розплідників Європи (Каберне Совіньйон, Каберне Фран, Мерло, Мускат Отонель, Піно Грі, Піно Нуар, Рислінг Рейнський, Совіньйон Блан, Сіра, Трамінер рожевий, Шардоне й ін.). Сьогодні цим лозам уже понад 15 років, їхній вік оптимальний для створення високоякісних вин. Предметом особливої гордості є автохтонний сорт винограду Тельті Курук, лозам понад 40 років.
SHABO — єдина в Україні компанія, яка отримала право створювати преміальні вина КНП («Контрольованої назви за походженням») — український аналог французьких Appellation d'origine controlee.
SHABO — це вина тихі, вина ігристі, вермути, бренді, коньяки України, виноградна горілка.
SHABO — це культура споживання вина. Є творцем унікального соціального, культурного та туристичного об'єкта «Центр культури вина Shabo», мета якого — підвищення культури пиття.
Характеристики | |
Країна | Україна |
Регіон | Одеська область |
Сорт винограду | Ркацителі |
Витримка | Витримане |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Біле |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 12% |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | Вино з характерним ароматом і гарним поєднанням сухофруктів, мигдалю, тютюну, бергамоту і сортової особливості Ркацителі. Яскраве ароматне вино |
Смак | Гармонійний, оксамитовий, довгий, округлий, з яскраво вираженими танінами |
Гастрономічна поєднуваність | Риба - Жирна річкова риба. М'ясо - Курча-табака, сациві, різного роду хачапурі та шотис пурі у поєднанні з пряними овочевими соусами та закусками. Сири - Традиційні грузинські сири - імеретинський м'який, сулгуні, тушинський коров'ячий; Відновлені грузинські сири - сир тенілі, скібу та ін. Страви з квасолі (лобіо). Пхалі, сациві, чурчхела. Традиційні страви регіону Кахетія |
Температура подачі | від +14 °C до +15°C |