Віскі Amrut, Fusion / Амрут, Ф'южн, 50%, 0.05 л (в тубусі) [2118090180903]
- Бренд: Amrut
- Немає в наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Amrut, Fusion — односолодове індійське віскі, що не зазнавало холодної фільтрації. Цей
напій отримав свою назву через те, що під час його приготування виробник
використовував два сорти добірного ячменю: індійський, вирощений біля підніжжя
Гімалаїв, і шотландський. Міцність віскі становить 50%. Дистиляція невеликими партіями дала змогу
зберегти натуральний аромат. Амрут, Ф'южн витримували в дубових бочках в
унікальних умовах тропічного клімату, на висоті 3 тисяч метрів над рівнем моря,
у Бангалор — індійському місті-саді.
Амрут, Ф'южн почало здобувати нагороди
практично відразу ж після релізу. У 2012 році на "Ultimate Cocktail
Challenge" в Нью-Йорку віскі було назване одним із найкращих. Історія
Amrut Distilleries дуже давня. Компанія вже давно є лідером із виробництва
віскі у своїй країні, а в 1948 році продукція Амрут вийшла на світовий ринок
збуту. Згідно з індійською міфологією, коли боги та демони хвилювали океан
горою Меру, то з надр з'явилася золота посудина, яка містила у собі еліксир
життя. Ця чарівна рідина мала назву Амрут.
Засновник
компанії — Шрі Радхакрішна, під керівництвом якого компанія дуже швидко
зарекомендувала себе як важливий виробник індійського лікеру. У 1976 році,
після його смерті, кермо влади перейшло до рук його сина — Neelakanta Rao
Jagdale, нинішнього голови та керівного директора. Ґрунтуючись на чітких
стандартах, закладених батьком, за час його правління компанія стала більш
шанованою, а якість продукції стала ще вищою. Завдяки тому, що компанія шанує
багаторічні традиції, але не обходить стороною технологічні інновації, Амрут Дистилері
перетворилася на транснаціонального гравця.
Сьогодні
компанія Амрут володіє заводом повторної дистиляції з виробництва нейтрального
спирту, двома заводами з розливу продукції (в штаті Карнатака та в штаті
Керала) і лініями розливу в п'яти інших індійських штатах. Портфель компанії
складається з десятків брендів, які відомі в усьому світі. Ринок збуту
продукції Амрут охоплює не тільки Індію, але і Європу, США та інші країни
світу. У 2010 знаменитий Джим Мюррей оцінив віскі Amrut, Fusion в
97/100 балів і поставив його на третє місце серед найкращих віскі у світі, а у
2011 році компанія була названа "Distiller of the Year" за версією
"Icons of Whisky".
Характеристики | |
Виробник | Amrut Distilleries |
Країна | Індія |
Регіон | Карнатак |
Класифікація | Односолодовий |
Витримка | Не вказано |
Об `єм | 0.05 л |
Міцність | 50% |
Категорія | Віскі |
Пакування | В тубусі |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Золотисто-жовтий |
Аромат | Щільний, складний, наповнений тонами ячменю, цукру і м'якими димними нотами |
Смак | Теплий, з м'якими димними і торф'яними відтінками, нотами хересу і ванілі, заварного крему, деревини, які підкреслені фруктовими та шоколадними нотами. Післясмак злегка солодкувате, з нотами деревини торфу та спецій |
Гастрономічна поєднуваність | Прекрасний дижестив |
Температура подачі | 20–22 °С |
- Виробник: Bunnahabhain
- Країна: Шотландія
- Регіон: Айла
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 46.3%
- Категорія: Віскі
- Пакування: Скло
- Колір (опис): Бурштиново-золотого
- Аромат: Віскі має свіжий, фруктовий, солодкуватий аромат з морськими нотками та димними тонами
- Смак: Віскі має дуже м'який смак з нотками фруктів, горіхів, солодовою насолодою, що поступово додається, і багатим, насиченим, затяжним післясмаком
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі прекрасний у чистому вигляді як дижестив
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: Amrut Distilleries
- Країна: Індія
- Регіон: Карнатак
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.7 л
- Міцність: 50%
- Категорія: Віскі
- Пакування: В тубусі
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Щільний, складний, наповнений тонами ячменю, цукру і м'якими димними нотами
- Смак: Теплий, з м'якими димними і торф'яними відтінками, нотами хересу і ванілі, заварного крему, деревини, які підкреслені фруктовими та шоколадними нотами. Післясмак злегка солодкувате, з нотами деревини торфу та спецій
- Гастрономічна поєднуваність: Прекрасний дижестив
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Glenfarclas
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 10 років
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 40%
- Категорія: Віскі
- Пакування: Скло
- Колір (опис): Солом'яно-золотистого
- Аромат: Аромат віскі насичений, із приємними нотами солодкого хересу, м'якими тонами продимленого солоду та тонких прянощів. У келиху виявляє медові та ванільні нюанси
- Смак: Смак віскі м'який та легкий, поєднує солодощі тонів солоду та хересу з нотами сушених фруктів, ванілі, кориці та гвоздики. Післясмак довгий, м'який і пряний, з приємною і легкою копченістю
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі ‒ чудовий дижестив, який можна доповнити сигарою, пити в чистому вигляді, або трохи розбавити водою
- Температура подачі: 18-21 °С
- Виробник: Benriach
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 10 років
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 43%
- Категорія: Віски
- Пакування: Скло
- Колір (опис): Насичено-золотистий
- Аромат: Розкішна симфонія фруктових тонів, меду, тостових відтінків, з легкою ноткою диму.
- Смак: Щедрий фруктовий смак розкривається у відтінках стиглої груші, нектарину, із завершальною нотою мигдалю та пряної ванілі.
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі чудовий дижестив, який можна доповнити сигарою, пити в чистому вигляді, або трохи розбавити водою.
- Температура подачі: 18-21 °С
- Виробник: Glenfarclas
- Країна: Шотландія
- Регіон: Спейсайд
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: 12 років
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 43%
- Категорія: Віскі
- Пакування: Скло
- Колір (опис): Золотисто-бурштинового
- Аромат: Аромат віскі свіжий та легкий, з фруктово-хересними нотами, які поєднуються з пряною насолодою та тонами дуба
- Смак: Смак віскі повний, з приємними фруктово-хересними, дубовими та легкими димними тонами. Післясмак довгий, зігріваючий і пряний
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі ‒ чудовий дижестив, який можна доповнити сигарою, пити в чистому вигляді, або трохи розбавити водою
- Температура подачі: 18-21 °С
- Виробник: Kavalan Distillery
- Країна: Тайвань
- Регіон: Ілань
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 46%
- Категорія: Віскі
- Пакування: Подарункова упаковка
- Колір (опис): Яскравого бурштинового
- Аромат: Віскі має чистий, делікатний і свіжий фруктовий аромат, у якому відчуваються квіткові нотки, відтінки папайї, банана, зеленого яблука
- Смак: Віскі має складний, вишуканий, чудово збалансований смак з відтінками ванілі, банана, кокосу, приємною насолодою та пікантною гіркуватістю
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі є прекрасним аперитивом та дижестивом
- Температура подачі: 18–21 °С
- Виробник: Kavalan Distillery
- Країна: Тайвань
- Регіон: Ілань
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 54%
- Категорія: Віскі
- Пакування: В тубусі
- Колір (опис): Бурштиново-золотистого
- Аромат: В ароматі віскі сплітаються відтінки ванілі, мускатного горіха, бананових чіпсів, манго та жимолості
- Смак: Смак віскі багатий, солодкий, але не нудотний, з округлою пряністю, вершковими нотами ячменю та дуба, тонами ванілі та цукерок "Грушеві краплі". Післясмак середньої довжини, вершкове, злегка пряне
- Гастрономічна поєднуваність: Віскі є прекрасним аперитивом та дижестивом
- Температура подачі: 20–22 °С
- Виробник: Amrut Distilleries
- Країна: Індія
- Регіон: Карнатак
- Класифікація: Односолодовий
- Витримка: Не вказано
- Об `єм: 0.05 л
- Міцність: 46%
- Категорія: Віскі
- Пакування: В тубусі
- Колір (опис): Золотисто-жовтий
- Аромат: Має торф'яний, збалансований аромат гіркоти та солодкуватий, доповнений тонами лакриці, ірису та бурбону
- Смак: Багатий, з нотами ячменю, відтінками лакриці і бурбона. Послевуксіе стійке, з легкими слівончнимі нюансами и нотами ірисок
- Гастрономічна поєднуваність: Можна подавати з льодом або в якості дижестива
- Температура подачі: 20–22 °С