Віскі Glenfarclas / Гленфарклас, 10 р., 40%, 0.7 л (в тубусі) [5018066104018]
- Бренд: Glenfarclas
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Віскі Гленфарклас 10-річного витримування являє собою чудовий, м'який напій, хоча й не має багатства та глибини більш зрілих версій. Це прекрасний аперитив із легким і приємним смаком.
Винокурню Гленфарклас було побудовано 1836 року як частину ферми, якою володів такий собі Джон Грант. Він досить вдало започаткував виробництво, і дуже скоро його солодове віскі стало популярне в окрузі, завдяки своїй високій якості. Назва винокурні в перекладі з гельської мови означає "Долина Зеленої Трави".
Винокурня розташована біля самого підніжжя гори Бен Ріннес, на схилах якої зростає верес. Саме з джерел, що спускаються з гори, винокурня забезпечується найчистішою м'якою джерельною водою. Секрет особливого букета всіх віскі Гленфарклас полягає не тільки у високій якості води, але й у використанні певних сортів ячменю, що росте поруч у долині, особливих дріжджів, традиційних методів дистиляції (Гленфарклас справедливо пишається своїми шістьма найбільшими в Шотландії перегінними кубами) і тривалому витримуванню в бочках з-під хересу Фіно й Олоросо. Зараз Джон і його син Джордж представляють відповідно п'яте та шосте покоління сім'ї Грант і далі удосконалюють мистецтво виробництва віскі.
Характеристики | |
Виробник | Glenfarclas |
Країна | Шотландія |
Регіон | Хайленд |
Класифікація | Односолодовий |
Витримка | 10 років |
Міцність | 40% |
Категорія | Віскі |
Пакування | В тубусі |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Солом'яно-золотистого |
Аромат | Аромат віскі насичений, з приємними нотами солодкого хересу, м'якими тонами продимленого солоду та тонких прянощів. Розкриваючись у келиху, проявляє медові та ванільні тони |
Смак | Смак віскі м'який і легкий, поєднує солодкість солоду та хересу, з нотами сушених фруктів, ванілі, кориці та гвоздики. Посмак довгий, м'який та пряний, з приємним і легким копченням |
Гастрономічна поєднуваність | Віскі прекрасне як дижестив |
Температура подачі | 18–21 °С |