Ром Zacapa Centenario / Закапа Сентанаріо, XO, 25 років, 40%, 0.7 л (под. уп.) [7401005008610]
- Бренд: Zacapa Centenario
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Zacapa Centenario — популярний ром із
Гватемали, створений у 1976 році на честь століття від дня заснування Закапи —
міста у східній Гватемалі. Він належить до супер-преміум класу і входить до
п'ятірки найкращих ромів у світі. Закапа Сентенаріо неодноразово перемагав у
категорії "преміум" на "International Rum Festival Tasting Competition"
- у 1998, 1999, 2000 та 2001 роках. Zacapa
Centenario - перший ром, представлений у Залі Слави "International Rum
Festival". Ром нагороджений золотою медаллю на "International Sugar
Cane Spirits Tasting Competition" у місті Йбор, платиновою медаллю у
категорії "преміум" від Beverage Tasting Institue в Чикаго.
Закапа
Сентенаріо проводиться за допомогою концентрованого соку цукрової тростини
першого віджиму, званого "невинним медом" цукрової тростини, яку
переганяють у великих нерухомих кубах. Потім ром витримується унікальним
способом - за системою, заснованою на методі Солера, що традиційно використовується
для хересу. Цей процес знаходиться під контролем майстра купажу Лорен Васкес.
Компанія-виробник стверджує, що успіх Закапа Сентенаріо полягає саме у
незвичайному способі витримки: після дистиляції спирти заливають у бочки з
американського дуба, які вирушають на зберігання у льохи, розташовані у
прохолодному кліматі на висоті 2300 метрів над рівнем моря. Це дозволяє рому
витримуватися до 23 років, не знижуючи вміст спирту. Перші пляшки рому були
покриті матованим пальмовим листям — Petate — ручної роботи в
стилі Майя. На сучасних пляшках збереглася смуга Petate навколо
середньої секції
Характеристики | |
Виробник | Zacapa Centenario |
Країна | Гватемала |
Класифікація | Витриманий ром |
Витримка | 25 років |
Колір | Темний |
Об `єм | 0.7 л |
Міцність | 40% |
Категорія | Ром |
Пакування | Подарункова упаковка |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Золотисто-червоного |
Аромат | Аромат рому демонструє ноти обпаленого дуба, карамелі, смажених горіхів, марципану та апельсинової цедри |
Смак | М'який та солодкий смак рому наповнений відтінками шоколаду, сухофруктів та спецій, приємними нотами імбиру та манго |
Гастрономічна поєднуваність | Ром рекомендується вживати у чистому вигляді або з льодом. Можна використовувати для приготування коктейлів |
Температура подачі | 18–20 °С |