Вино Іспанії Ego Bodegas Fuerza (вит. 12 міс), DOP Jumilla, 14.5%, Червоне, Сухе, 0.75 л [8437013527033]
- Виробник: Ego Bodegas
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Засновники Ego Bodega, були пов'язані зі світом вина впродовж понад десяти років. Приваблені магією комбінації теруару, настільки різноманітного регіону Хумілья, улюбленого корінного жителя цієї землі — сорт винограду Monastrell, засновник приймає рішення побудувати новий проект, швидше спільноту шанувальників сильного, яскравого, зухвалого сорту винограду Monastrell, який становить 80% всіх посадок. Ego Bodegas — молода винарня в іспанському регіоні Хумілья, яка за дуже короткий термін встигла завоювати повагу та визнання винних критиків світу. Процес виробництва вин організований на найвищому рівні з точним контролем усіх виробничих процесів.
Під час посушливого літа, заморозків взимку, але завдяки багатству ґрунту на вапняк (зберігає тривалий час тепло) дає гарні результати з основним сортом винограду Monastrell. За 5 років, сім'я купувала найкращі виноградники в регіоні. Сьогодні виробнику належить 25 гектарів у перспективному регіоні, Murcian (Мурсія) DO з Хумілья, на південному сході Іспанії. Літо в регіоні дуже спекотне, сухе. Але історичні сорти винограду, цього регіону, процвітають у цих умовах, зокрема й Monastrell, який займає 80% від усіх посадок.
Винарня розташована в декількох кілометрах від історичного центру міста Хумілья.
Грона винограду після збирання з кожного виноградники ферментують окремо в сталевих чанах об'ємом від 4 до 20 тис. літрів. В середньому ферментація займає від 18 до 20 днів. Вина бодегі можуть вживатися з перших днів розливу, проте всі вони мають дуже гарний потенціал до витримки. Клімат у регіоні континентальний із впливом Середземного моря зі Сходу та плато регіону Ла-Манча на Заході. Сонячний і посушливий клімат дає виноградним лозам понад 3000 сонячних годин на рік. Це один із найбільш посушливих районів Іспанії з контрастами температур влітку та взимку. У такому кліматі грона визрівають невеликими, з гарною концентрацією цукру та чудовою кислотністю. Виноград збирається вручну в 15-кілограмові ящики, потім виноград проходить етап відбору на сортувальному столі. Вина виходять дуже витонченими та насиченими, що підтверджується регулярними високими оцінками винних критиків.
Характристики | |
Виробник | Ego Bodegas |
Країна | Іспанія |
Регіон | Хумілья |
Класифікація | DOP |
Сорт винограду | 75% Монастрель, 25% Каберне Совіньон |
Витримка | 12 місяців в бочках з французького дуба |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Червоне |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 14.5% |
Медалі | CWWSC - 2014 року - Золота медаль 2017; Gilbert & Gaillard - 2013 - Золота медаль 2013; Gilbert & Gaillard - 2011 - Золота медаль 2014 |
Рейтинг | 2014 року - Gilbert & Gaillard. 92p 2016 року; 2014 року - Guía Peñín. 90 балів; 2013 - Wine Spectator. 90 балів; 2013 - Guía Peñín. 90 балів; 2011 - Guía Peñín. 90 балів |
Зрілість | Пити, але можна витримувати |
Категорія | Тихе |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | Пряні відтінки від витримки в бочці, з нотами гвоздики, багатими тонами джему з чорної смородини. |
Смак | Інтенсивний і насичений, з яскраво вираженими фруктовими нотами, нюансами пряного дуба, елегантними і зрілими танинами, з тривалим післясмаком. |
Гастрономічна поєднуваність | Вино чудово в парі з м'ясними стравами, дичиною, стейком на грилі. А також прекрасно доповнить копчене м'ясо, рагу, страви з рису, молодого ягняти, баранину. |
Температура подачі | 16-18 ° C |