Вино Іспанії, Legaris Verdejo, DO Rueda, 13.5%, Біле, Сухе, 0.75 л [8437003962301]
- Бренд: Legaris
- В наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Вино Legaris - колекція преміальних напоїв захищеного географічного найменування (вони належать до категорії DO), пропонована виноробною з аналогічною назвою. 1999 року її заснувала іспанська компанія Codorniu, історія якої налічує кілька століть. На сьогоднішній день це найбільший виробник ігристих вин у себе на батьківщині, що створює напої за технологією, близькою до знаменитої методики шампенуаз. З ХІХ століття підприємство є офіційним постачальником Іспанського Королівського двору. Його продукти неодноразово отримували престижні нагороди на міжнародних конкурсах.
Господарство, що постачає вино Легаріс, знаходиться у регіоні Рібера-дель-Дуеро. У центрі цієї області, на березі річки Дуеро, розташувалися виноградники загальною площею 100 га. Ягоди сортів Тінто Фіно, Темпранільйо, Вердехо, Каберне Совіньйон збирають вручну і обробляють щадним способом: піддають мацерації та зброджування при контрольованих температурних значеннях. Деякі різновиди витримуються в бариках із французьких порід дуба та сталевих чанах. Букет червоних вин іспанського бренду виділяє відлуння кави, прянощів, лісових ягід та вишневої кісточки. Перед вживанням рекомендується декантувати. Найбільш підходящими до них закусками стануть дичину на грилі, зрілі сири, в'ялена яловичина, шоколад із мигдалем. Білі вина демонструють злагоджені багатошарові відтінки м'якоті мандаринової, пікантну квіткову кислинку і мінеральні штрихи. Їх найприємніше пити в компанії курячого філе з овочами, оливок, морозива, фруктових нарізок. Спиртне міцністю 13-15 градусів розлито у темно-зелені скляні пляшки стандартного об'єму (750 мл).
Характеристики | |
Виробник | Legaris |
Країна | Іспанія |
Сорт винограду | Вердехо |
Витримка | 2 місяці на дріжджах |
Вміст цукру | Сухе |
Колір | Біле |
Об `єм | 0.75 л |
Міцність | 13.5% |
Дегустаційні замітки | |
Аромат | Інтенсивний квітковий букет, який доповнений фруктовими ароматами |
Смак | Повнотіла, з тривалим, трохи гірким присмаком, характерним для Вердехо |
Гастрономічна поєднуваність | Морепродукти, страви з рису, салати, риба і паста |
Температура подачі | 8-10 ° С |