Віскі Bruichladdich, Port Charlotte / Брукладді, Порт Шарлотт, 50%, 0.7 л, (в тубусі) [5055807409988]
- Бренд: Bruichladdich
- Немає в наявності
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
Port Charlotte Islay Barley, 2011 - пряме втілення всього, чим може і має бути віскі з острова Айла. Це віскі — задумана, дистильована, витримана і розлита по пляшках на острові, справжня данина поваги Айла. Він виготовляється з ячменю, вирощеного на рідних берегах острова партнерами-фермерами. Для релізу 2011 року врожай ячменю був зібраний у 2010 році Хантером Джексоном у Круасі, Ієн МакКеррелл на фермі Айленд, Реймондом Флетчером у маєтку Данлосит, Дональдом та Ендрю Джонс у Коуллі, Марком Френчем у Роксайді . Саме завдяки цим відважним фермерам з'явився Порт Шарлотт, Айла Барлі, 2011 року. Вони взяли на себе ризик вирощування ячменю в складних острівних умовах, щоб допомогти створити віскі з неперевершеними характеристиками. Оторфований до 40 PPM, солод переганяли з використанням оригінального вікторіанського обладнання. Віскі витримувався протягом 7 років у американських бочках з-під віскі. Потім 25% партії витримали в бочках з-під французького вина з регіону Песак-Леоньян. Загальний термін витримки становив 8 років.
Характеристики | |
Виробник | Bruichladdich |
Країна | Шотландія |
Регіон | Айла |
Класифікація | Односолодовий |
Витримка | 8 років |
Рік (вінтаж) | 2011 р. |
Об `єм | 0.7 л |
Міцність | 50% |
Категорія | Віскі |
Пакування | В тубусі |
Дегустаційні замітки | |
Колір (опис) | Золотистого |
Аромат | Аромат віскі розкривається ніжними квітковими нотами лілії та герані. Теплі тони апельсинової цедри, висушеної землі та торф'яного диму привносять у букет повноту та серйозність. При аерації проявляються відтінки печива, вишні в кокосі, абрикоси та дині, доповнені нюансами дуба та перцю. |
Смак | Смак віскі відразу здається солонуватим, у ньому також вгадуються ноти стиглих фруктів, легкого торф'яного серпанку та солодкі відтінки дуба, які ускладнюють палітру. Згодом смак збагачується тонами мигдалю, які гармонійно поєднуються з нюансами кокосу, карамелі, ванілі та цукру Мусковадо. Незважаючи на ніжність, смак віскі має величезну глибину. Післясмак ідеально збалансований. У ньому звучать димні, фруктові, дубові та квіткові штрихи, а красива кремова текстура дозволяє виявитися акцентам дині, персика та вишні, перш ніж розчинитися у сухих торф'яних нотах. |
Гастрономічна поєднуваність | Віскі рекомендується дегустувати у чистому вигляді. При вживанні можна додавати лід або трохи води в келих, зігріваючи його руками |
Температура подачі | 18–21 °С |