Віскі Benriach 12 YO 0.7 л 46% в тубусі [5060399687188] - самовивіз у Києві з магазинів PROВИНО | Купити в Україні з доставкою у Харків, Дніпро, Одесу, Запоріжжя, Львів | Найкраща ціна, відгуки, рейтинг

Віскі Benriach 12 YO 0.7 л 46% в тубусі [5060399687188]

  • Бренд: BenRiach
  • В наявності
2 740 грн
Ціна доступна тільки для інтернет-магазину
-OR-
Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.
Якісні продовольчі товари обміну і поверненню не підлягають. Продавець гарантує упаковку замовленого товару, яка забезпечить цілісність і збереження його товарного вигляду.
Віскікурня Benriach була заснована у 1898 році підприємцем Джоном Даффом. Він вирішив, що найкращим місцем для будівництва буде невеликий пагорб, англійською «Ben», на місці старої ферми «Riach», на півночі Шпейсайду. Проте, пропрацювавши всього лиш 2 роки, виробництво Benriach закривається через кризу в індустрії.
В період 1900-1965 років віскі не випускався, але солодовий завод постійно працював, забезпечуючи солодовий ячмінь для сусідньої підприємства Longmorn Distillery.
1965 рік ‒ Benriach відновлює виробництво власного солодового віскі. Індустрія віскі почала вступати в новий період буму в результаті зростання світового попиту на шотландський віскі. Після успішної реконструкції перегінні куби Benriach знову запрацювали.
Як і багато інших заводів, Benriach змінював власників протягом своєї історії, і в 1985 році був куплений алкогольною компанією Seagrams. Відразу після цього на виробництві було збільшено кількість дистиляторів з двох до чотирьох. Саме ці чотири дистилятори забезпечують сьогодні роботу Benriach.
1994 рік ‒ Benriach випускає свій перший односолодовий віскі, так як раніше його спирти використовувалися тільки в купажах. Вперше був випущений односолодовий віскі 10-річної витримки.
В 1990-х роках Benriach почав виготовляти невеликі партії спирту потрійної дистиляції ‒ це було новаторство, так як решта виробників виконували тільки подвійну дистиляцію. Третя ж дистиляція посилює фруктовий характер спиртів.
2015 рік ‒ Benriach отримав нагороду Global Whiskey Distiller of the year.
Створивши нове портфоліо класичних, торф’яних і тричі дистильованих віскі, витриманих в поєднанні різних типів бочок, Benriach отримав нагороду «Global Whiskey Distiller of the year». Це була величезна честь, враховуючи незначну присутність продуктів заводу на світовій арені.
Беручи до уваги тривале, більш ніж десятирічне зростання незалежної компанії Benriach Distillery Company, у 2016 році Benriach був придбаний Brown Forman ‒ американською алкогольною компанією, яка створює високоякісні алкогольні бренди протягом понад 150 років.
2017 рік ‒ Benriach призначає нового майстра купажу ‒ доктора Рейчел Баррі. Маючи понад 26 років досвіду, вона є майстром купажу на винокурнях GlenDronach і Glenglassaugh, має почесний ступінь Единбурзького університету. За свою кар'єру Рейчел пробувала понад 150 000 бочок солодового віскі та може інтуїтивно збирати солодові спирти в єдиний купаж.

Яскравими особливостями віскі Benriach є поєднання бочок з усього світу, обраних через винятковий характер і нотки смаку, які вони можуть надати віскі. А також відмова від додавання карамелі та холодної фільтрації, що дає змогу більшою мірою зберегти натуральний колір, аромат і смак віскі.

Benriach 12уо ‒ перед Вами 12-річна версія Benriach, витримана в комбінаціях бочок з-під бурбону, хересу і портвейну. Уміла робота майстра купажиста створила надзвичайно округлий, глибокий віскі з багатошаровим ароматом фруктів, меду, какао та фундуку.
В 2021 році цей віскі отримав подвійну золоту медаль на конкурсі San Francisco World Spirits Competition.
Характеристики
Країна Великобританія
Регіон Спейсайд
Витримка 12 років
Об `єм 0.7 л
Міцність 40%
Вид Віскі односолодовий
Дегустаційні замітки
Колір (опис) Віскі має насичений червоно-коричневий колір
Аромат Надзвичайно округлий, глибокий, багатошаровий, з тонами фруктів, кленового меду, какао і лісового горіху.
Смак Щедрий, збалансований, розкривається тонами вишні, запеченого апельсину, родзинок, лісових горіхів і солодких спецій, з пряним фінішом з нотками мокко.
Гастрономічна поєднуваність Віскі ‒ чудовий дижестив, який можна доповнити сигарою, пити в чистому вигляді, або трохи розбавити водою.
Температура подачі 20-22 °C

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре